Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în parteneriat cu Asociația Cultural-Educativă ARCANUL USV, Consiliul Județean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Asociația Culturală „Vatra Satului” și Centrul Cultural „Bucovina”, invită sucevenii joi, 10 aprilie 2014, de la ora 18.00, la Casa de Cultură din Suceava, la Concertul Jubiliar ARCANUL USV 50, informează într-un comunicat de presă organizatorii evenimentului.

Pe scena Casei de Cultură vor evolua foști și actuali membri ai Ansamblului Studențesc ARCANUL USV: Gelu CUZIC, Leonard ZAMĂ, Vasile BĂDELIȚĂ, Sorin FILIP, Călin BRĂTEANU, Alexandru BRĂDĂȚAN, Angelica FLUTUR, Manuela POHOAȚĂ, Anca GRIGA, Frații REUȚ, Gabriela CRĂCIUNESCU-MURARU, Dănuț ONOIU, Mirela AANEI, Miruna DAMIAN, Larisa NUNVAILER, Florentina MOLDOVAN și alții.

Evenimentul de aniversare a 50 ani de ansamblu studențesc sucevean va aduce în fața spectatorilor și telespectatorilor atât orchestra reunită a ansamblului, condusă de Trifan LEANCĂ, cât și jocuri populare, noutăți ale ansamblului din punct de vedere coregrafic, puse în scenă de Ioan-Ilie NEMȚOI. Ansamblul a beneficiat de consultanța coregrafică a maestrului Viorel VATAMANIUC. Regia artistică a manifestării jubiliare aparține lui Călin BRĂTEANU, iar coordonatorul manifestării este Sorin POHOAȚĂ.

În cadrul evenimentului, vor fi prezente și două ansambluri, conduse de absolvenți USV și membri ARCANUL USV: Ansamblul „Kozaciok” din Bălcăuți, coordonat de prof. Petru ȘOIMAN și Ansamblul „Stejărelul” din Cajvana, coordonat de prof. Iulian CIOTU.

Evenimentul va fi prezentat de prof. Mihai BOTEZAT. Potrivit sursei citate, concertul este organizat în colaborare cu TVR Iași și este sprijinit de Clubul ROTARY SUCEAVA-BUCOVINA.

Biletele pot fi procurate de la Observatorul Astronomic (telefon 0749309691) și Casa de Cultură din Suceava, iar accesul în sală se va putea face doar până la ora 17.45, deoarece concertul va fi televizat.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.