Concertul trupei Carla’s Dreams, organizat de Primăria Suceava cu ocazia manifestărilor de aniversare a 630 de ani de atestare documentară, a stârnit reacții aprinse printre consilierii locali suceveni.

Proiectul de hotărâre cu privire la calendarul evenimentelor, care cuprinde și concertul trupei din Republica Moldova, s-a aflat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de joi, 25 ianuarie.

Prezența trupei Carla’s Dreams a fost dezaprobată de consilierul PSD Gheorghe Petrecut care a susținut că trupa este una „pentru puștani” și că, pentru bani mai puțini, ar fi putut fi aduse trupe din România, precum Holograf, Iris sau Compact. Replica edilului Ion Lungu a fost că, pentru alegerea trupei s-a ținut cont de solicitările transmise de tinerii din Suceava și că prețul de achiziție, prin SEAP, a fost de 68.981,32 lei cu TVA.

Și consilierul PSD Vasile Mocanu s-a declarat mirat de tariful trupei, de 15.000 de euro, TVA inclus, sumă pe care o consideră mult prea mare. În schimb, consilierul liberal Cristian Irimie a susținut că trupa din Republica Moldova este preferată de publicul tânăr și le-a transmis celor care nu vor să meargă la concertul Carla’s Dreams, să meargă la un concert de muzică simfonică.

Cu toate aceste reacții, proiectul privind programul activităților prilejuite de aniversarea a 630 de ani de atestare documentară a Sucevei a trecut cu 16 voturi pentru, 1 vot împotrivă și 6 abțineri.

 

Conform proiectului de hotărâre, sâmbătă, 10 februarie, de la ora 11:00, în curtea interioară a Cetății de Scaun a Sucevei va avea loc deschiderea oficială a manifestării, urmată de  o slujbă de pomenire  oficiată în Capela Cetății. Evenimentele vor continua de la ora 14:00, când se va semna un protocol de înfrățire între municipiul Suceava și municipiul Soroca din Republica Moldova, iar de la ora 14:30 vor fi înmânate medalii aniversare. De la ora 17:00 este programat concertul susținut de Trupa 9, de la ora 18:10 Unison Band, iar de la ora 19:00 Carla’s Dreams. Seara se va încheia cu un foc de artificii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.