Casa de Cultură din Gura Humorului a fost ieri gazdă primitoare pentru festivitatea de premiere a concursului de fotografie organizat de Cabinetul Parlamentar al deputatului Radu Surugiu, destinat fotografilor amatori din județul Suceava.

Dincolo de motivul declarat al concursului, acela de a redescoperi frumusețile acestor meleaguri, concursul a mai avut câteva nemărturisite, cum ar fi relevarea unor unghiuri de vedere inedite și de a oferi o șansă de afirmare tinerelor talente.

Sub patronajul primarului Marius Ursaciuc, tot mai implicat în viața culturală a acestor meleaguri, ceremonia a fost tributară zilei și orei la care s-a desfășurat, dar numărul redus de participanți a prilejuit o atmosferă destinsă. S-au împărțit diplome și premii și, lucru total neașteptat, fotografiile din concurs au putut fi cumpărate, banii strânși fiind destinați unui caz social adus și prezentat de deputat.

Imaginile pe care le-am înregistrat pentru dumneavoastră vă vor ajuta să vă faceți o idee despre eveniment.

Părerea mea, ca profesionist și membru al juriului, este că astfel de concursuri sunt o excelentă formă de a încuraja tinerii talentați să caute împrejurul lor frumusețea, descoperirea unor imagini demne de imortalizare necesitând multe ore de căutare, iar etalarea rezultatelor este un prilej minunat pentru alții de a vedea lumea înconjurătoare prin ochii tinerilor. Un premiu într-un concurs local de fotografie pare ceva minor, dar cel care l-a primit se va simți îndemnat să persevereze, va căuta noi imagini, va învăța noi tehnici și își va petrece mai mult timp în natură, ducând astfel o viață activă și sănătoasă.

Adăugăm în final o listă cu laureații acestui concurs, deși eu consider că toți participanții sunt câștigători, deoarece cred că de ei veți mai auzi și cu alte ocazii.

Premiul I categoria peisaje- Dascălu Armand  Suceava și două mențiuni Onesciuc  Iarema din Gura Humorului și Coturbaș Vasile din Câmpulung Moldovenesc
Premiul I categoria Portrete- Flavius Afilipoaie din Câmpulung Moldovenesc și două mențiuni Sorin Alexandru Cuzeac din Câmpulung Moldovenesc și Sebastian Cosmin  Ciulei.
Premiul I categoria instantanee – Chisciuc Raluca Gabriela din Câmpulung Moldovenesc  și două  mențiuni  Piticari Andrei  din  Câmpulung Moldovenesc  și Lucian Eusebiu Hostiuc dim Moldovița.
Juriul a fost format din oameni de presă și fotografi : Iuliana Tiță – redactor șef Monitorul de Câmpulung,  Cristian Tonolla –  Suceava Live, Marius Șuiu –fotograf Monitorul de Suceava, Ștefan Macedon Ghiorghiță- redactor șef și fotograf OrasulSUCEAVA.ro.
Am reținut din declarația de intenție a Deputatului Radu Surugiu: – Ne-am dorit  prin acest concurs să  susținem pasionaţii de fotografie  şi să descoperim acele curiozități și particularități ale Bucovinei innedite până și pentru ochii localnilor pentru a le populariza și a le folosi în promovarea turistică şi culturală a acestui județ. Considerăm deasemeni lăudabilă inițiativa de a ajuta un caz medical deosebit prin vânzarea fotografiilor cîștigătoare către amatorii din rândul publicului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.