Doi elevi de la Colegiul Tehnic Radauti, au reprezentat judetul Suceava la Concursul AcadNet organizat de CISCO Academy, Universitatea Politehnica Bucuresti si Uniunea Nationala a Profesorilor de Informatica din Romania. Elevul Andrei Ursulean, a luat un meritoriu premiul III, doar la cateva sutimi diferenta de premiile 1 si 2, iar Bogdan Acsanei, s-a remarcat prin faptul ca a obtinut cel mai mare punctaj la proba teoretica, insa s-a clasat al optulea, la nivel national, avand punctaj foarte apropiat de cei premiati.

Concursul de Sisteme de calcul si Retele de calculatoare AcadNet se adreseaza elevilor din clasele IX-XII, cu preocupari in domeniul stiintei utilizarii calculatorului, integrarii in retele de calculatoare, proiectarii, configurarii, depanarii, dezvoltarii si utilizarii de aplicatii specifice.

La editia din anul acesta a Concursului National Acadnet, desfasurat in perioada 8 – 10 mai, la sectiunea calculatoare – clasele XI-XII, s-au calificat la faza nationala doi elevi de la Colegiul Tehnic Radauti: Acsanei Bogdan si Ursulean Andrei. Elevul Andrei Ursulean, a luat un meritoriu premiul III, doar la cateva sutimi diferenta de premiile 1 si 2. Anul trecut, la sectiunea calculatoare clasele IX-X el s-a calificat la faza nationala si s-a clasat pe primul loc. Astfel, are posibilitatea de a fi admis fara examen la Facultatea de Automatica si Calculatoare din Bucuresti. Elevul Bogdan Acsanei, s-a remarcat prin faptul ca a obtinut cel mai mare punctaj la proba teoretica, insa s-a clasat al optulea, la nivel national, avand punctaj foarte apropiat de cei premiati. Elevii au fost pregatiti de prof. Georgeta Victoria Ciubotaru.

In concurs au intrat cei mai buni 20 de elevi din intreaga tara. Concurentii au avut de parcurs doua probe, una teoretica, in limba engleza, si o proba practica. Toti elevii participanti sunt pasionati de calculatoare, invata cu placere si au avut posibilitatea sa se intalneasca cu alti tineri ce au aceleasi pasiuni. De asemenea, s-au reintalnit cu premiantii din anii trecuti, deveniti studenti ai acestei Universitati si facand parte din echipa de organizare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.