Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) organizează, în perioada 12 – 17 mai 2014, Concursul Internațional Studențesc de Calculatoare “Hard & Soft”, ediția a XXI-a.

Concursul este adresat studenților seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care își propune să testeze competențele tehnice hardware și software și de relaționare socială ale viitorilor ingineri, informează într-un comunicat de presă reprezentanții instituției de învățământ superior.

Potrivit sursei citate, concursul a debutat în 1994 cu sprijinul profesorului John MILNER de la City University din Londra, în calitate de președinte al juriului pentru primele 9 ediții ale concursului. Începând din anul 2003, coordonarea activității de jurizare a fost asigurată de profesorul Timothy HALL de la Universitatea din Limerick, Irlanda. Concursul Hard&Soft a devenit o competiție internațională respectabilă, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studențești. De-a lungul timpului, echipe din principalele centre universitare din România, alături de reprezentanți ai mai multor universități partenere din Europa, s-au confruntat, la Suceava, cu provocări tehnice spectaculoase.

La ediția 2014 a concursului s-au înscris 14 echipaje – 9 echipaje din țară (Cluj-Napoca și Oradea cu câte un echipaj, București, Timișoara, Iași și Suceava cu câte 2 echipaje) şi 4 echipaje din străinătate (Beihang – China, Cernăuți – Ucraina, Chișinău – Republica Moldova și Ilmenau – Germania). Echipele formate din câte 4 studenți vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate, care vor necesita cunoștințe avansate din domeniile știința calculatoarelor, inginerie electronică și automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfațare, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software și hardware, testare și documentare, și nu numai.

Pentru ediţia 2014, juriul concursului este format din: Timothy HALL, Universitatea din Limerick, Irlanda – președinte, Ciaran MacNAMEE, Kevin JOHNSON, de la aceeași universitate, Florin PRUTIANU și Kristijan VIDEC de la ServiceXpert GmbH Munchen, Germania, în calitate de membri.

În document se arată că acest concurs beneficiază de sprijinul Ministerului Educației Naționale, al Consiliului Județean Suceava, al Primăriei Suceava și al Consiliului Local Suceava, precum și al unor firme care se implică și în organizarea de workshop-uri adresate studenților de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor.

Prezentarea practică a temelor-proiect – un adevărat spectacol al produselor la cheie, puse în funcțiune – va avea loc vineri, 16 mai 2014, începând cu ora 14.00, în Atrium, Corpul E.

Festivitatea de premiere se va desfășura vineri, 16 mai 2014, ora 16.00, în Aula din corpul E.

Informații suplimentare pot fi găsite la adresa: http://www.hardandsoft.ro/

Persoană de contact: prof. univ.dr. ing. Adrian GRAUR, adrian.graur@usv.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.