Concursul anual „Student pentru o zi” al Universității „Ștefan cel Mare” a încheiat și cea de-a noua ediție. Anul acesta a avut loc un concurs tematic, pe echipe, dedicat domeniului Științe socio-umane la care au participat elevi din întregul județ care au vrut să experimenteze viața de student. Printre ei, așa cum era și normal, s-au numărat și câștigătorii de anul acesta – elevii de la Colegiul „Vasile Lovinescu” din Fălticeni.

Cele trei eleve care au format echipa fălticeneană, Onofrei Maria Mădălina, Leonte Maria și Osoianu Claudia Elena, din clasa a XI-a, au fost coordonate de doamnele profesor: Ariton Gabriela, Acatrinei Mihaela și Tuchiac Maricela.

Prima etapă a concursului pe echipe a constat într-o prezentare succintă a proiectelor pregătite. Cea de-a doua etapă a constat în prezentarea în fața publicului a aceluiași proiect pe care l-au prezentat pe scurt în prima etapă.

Proiectul elevelor câștigătoare a purtat titlul „Felii de viață- între realitate și ficțiune” și a avut ca punct de plecare trei lucrări de factură diferită care vorbesc cititorului despre viață pur și simplu: romanul „Prințesă și cerșetoare”, de Delphine de Vigan, „Jurnalul” Oanei Pellea și lucrarea „Copii străluciti, elevi fascinanți”, de Augusto Cury.

Proiectul a pus accent pe diverse etape din viața omului, în special pe adolescență – văzută ca o vârstă dilematică, o vârstă ce poate crea oportunități în devenirea ființei umane dar, pe de altă parte, dacă nu este trăită frumos, poate crea probleme serioase și „cu bătaie lungă”.

Profesorii din juriu au fost atenți la materialele prezentate, dar și la modul de prezentare, astfel că performanța elevelor din Fălticeni a obținut doar note de zece.

Concursul „Student pentru o zi” este o ocazie pentru elevii de liceu să experimenteze viața de student, în momente cruciale ale vieții studențești: pregătirea proiectelor, prezentarea lor, examenele, viața în campus și interacțiunea cu profesorii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.