Miercuri, 6 martie 2018, ora 17.00, Biroul Francez, în colaborare cu Centrul de Reușită Universitară (CRU) Suceava, organizează un nou curs de limba franceză destinat celor mai tineri suceveni. Lectorul dr. Mariana Șovea și lectorul de franceză Maxence Caron vor preda lexicul referitor la casă și vor încerca, prin activități variate, să îi motiveze pe micii francofoni să comunice cât mai mult în limba franceză.

În partea a doua a programului, începând cu ora 18.00, se organizează concursul „Une personnalité francophone de nos jours”/„O personalitate francofonă a zilelor noastre”, în cadrul căruia participanții sunt invitați să prezinte o personalitate francofonă remarcabilă într-un anumit domeniu de activitate, ce poate constitui un exemplu de urmat pentru tineri. Tematica aleasă a mobilizat un număr de 17 concurenți, elevi a patru licee (două din municipiul Suceava ți două din județ), ce vor prezenta, individual sau în echipă, personalitatea francofonă preferată. Juriul concursului va fi format din lector univ. dr. Mariana Șovea, responsabila CRU din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, profesor  gr. I Irina Daniela Melisch, președinta ARPF, filiala Suceava, și Maxence Caron, lector de franceză la Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării/Biroul Francez. Toți elevii vor primi diplome de participare și dulciuri, iar câștigătorii, premii oferite de CRU.

Activitatea face parte din proiectul „Francofonia în comunitate”, inițiat de Biroul Francez și Centrul de Reușită Universitară Suceava, cu sprijinul Agenției Universitare a Francofoniei, și își propune să încurajeze învățarea limbii franceze, dar și promovarea francofoniei în comunitatea suceveană. Intrarea este liberă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.