Și în acest an, Primăria comunei Mănăstirea Humorului organizează evenimentul cultural – tradițional „De Paște la noi în sat”, ce va avea loc duminică, 24 aprilie. Astfel, potrivit primarului Viorel Croitoru, evenimentul, ajuns la a XII-a ediție, va debuta la ora 16:30 cu un spectacol folcloric susținut de Formația de Jocuri Populare „Mănăstirenii” a Căminului Cultural din Mănăstirea Humorului, iar de la ora 17:00, conform tradiției, va avea loc Concursul zonal de ciocnit ouă la care s-au înscris deja 35 de persoane.

„Acest concurs are și trei premii speciale ce vor fi acordate în funcție de clasament. Persoana care se va clasa pe primul loc va primi un miel, cea de pe locul al II-lea va primi un iepuraș, iar cea de pe locul al treilea o găină. De asemenea, ceilalți participanți vor primi diplome de participare”, a declarat primarul comunei Mănăstirea Humorului, Viorel Croitoru.

Evenimentul va avea loc în fața Bisericii din Mănăstirea Humorului, iar în cazul în care vremea nu va permite se va muta la Căminul Cultural. 

Pe de altă parte, edilul Viorel Croitoru a anunțat că luni, 25 aprilie, la Căminul Cultural Mănăstirea Humorului va avea loc Balul Gospodarilor. Acest eveniment este organizat de tineri din comună, în parteneriat cu unitatea administrativ teritorială.

„Balul Gospodarilor era planificat la început de an, însă situația pandemică nu a permis organizarea acestuia și, de aceea, îl organizăm acum. Noi recomandăm participanților la Bal să vină îmbrăcați în costum popular, însă și turiștii care vor să participe sunt bineveniți chiar dacă nu au straiele populare la ei”, a spus edilul de la Mănăstirea Humorului.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.