În perioada  2-5 iunie s-a desfășurat la Galați,  Concursului Interjudeţean „Cultură şi civilizaţie în România”, unde un echipaj de elevi ai Colegiului „Andronic Motrescu” Rădăuţi s-a clasat pe prima poziţie a podiumului.

Anunțul a fost făcut de inspectorului şcolar general Gheorghe Lazăr, care a mai spus că este este al treilea an consecutiv când colegiul rădăuţean obţine locul I.

„Concursul a reunit 90 de elevi ai claselor IX-XII, adică 30 de echipaje, din toată ţara. Organizatori au fost Ministerul Educaţiei şi Inspectoratul Şcolar Galaţi”, a declarat Gheorghe Lazăr.

Echipa câştigătoare a fost formată din elevii Andrei Cristian Gafencu, din clasa a X-a, Irina Zegrea, din clasa a IX-a, şi Costel Niculcea, clasa a XII-a, aceştia pregătind lucrarea „Sărbătoarea Răbojului la Horodnic de Jos”.
Profesori îndrumători au fost Luminiţa Angelica Pîslar – Colegiul „Andronic Motrescu”, Cristina Viţega – Colegiul „Andronic Motrescu”, Mihai Cârdei – Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus şi Maria Parasca – Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vicovu de Sus.
Lotul sucevean a fost însoţit, la Galaţi, de prof. Luminiţa Angelica Pîslar.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.