Sâmbătă, 1 martie 2014, în sala “Pictor Aurel Băeșu”, din incinta Muzeului “Ion Irimescu” Fălticeni, a avut loc Etapa Judeţeană a Concursului “Mărtişorul – simbol al renaşterii și speranţei“ iniţiat de Organizaţia Judeteană a Femeilor Social Democrate Suceava (OFSD).

Au participat 140 de copii din localitătile: Budeni, Dolhasca, Berchișești, Bogdănești, Boroaia, Cornu Luncii, Dolhești, Fântâna Mare, Oniceni (Forăști), Rădășeni, Rîșca, Găinești (Slatina), Vadu Moldovei, Valea Moldovei, câte zece copii din fiecare localitate. Participanţii au vizitat în prealabil Muzeul “Ion Irimescu” şi Muzeul “Apelor” – Mihai Băcescu.
Evenimentul s-a bucurat de prezența atât a directorilor și învățătorilor cât și a membrilor marcanți ai Partidului Social Democrat Suceava: Preşedintele Partidului Social Democrat Suceava şi Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, deputatul Ioan Stan, Primarul Municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Alexandru Rădulescu, Președinta Organizației Femeilor Social Democrate Suceava, Oana Pintilei și vicepreședinta OFSD Suceava, Maria Dulgheriu.
“Nu cred că putea fi o ocazie mai frumoasă de a sărbatori primăvara decât cu voi copiii și cu ceea ce ați creat, cu munca voastră, cu imaginația voastră. Sunt convins că ați depus foarte mult suflet și din punctul meu de vedere sunteți cu toții câștigători. La mulți ani de 1 Martie! Să aveți o primăvară frumoasă!” a declarat Președintele Partidului Social Democrat Suceava, Cătălin Ioan Nechifor.

Criteriile după care s-au acordat premiile sunt: ingeniozitatea materialelor folosite în confecţionarea mărţişorului, originalitatea temei mărţişorului, dificultatea creaţiei mărţişorului, estetica şi calitatea execuţiei lucrării. Cel mai aşteptat moment a fost cel al înmânării premiilor. Copii au fost emoţionaţi, dar în acelaşi timp curioşi de cadourile care urmau să le primească.
Astfel au fost premiați 14 copii, câte un copil din fiecare localitate, care au îndeplinit cel mai bine criteriile cerute prin concurs și anume: Tudosă Elena Denisa din Oniceni comuna

Forăști, Maier Bogdan din comuna Berchișești, Iftimie Alin din Găinești, comuna Slatina, Bădăluță Gabriel din comuna Dolhești, Crișan Cătălina din comuna Rîșca, Rumpel Matthias din localitatea Valea Moldovei, Vamanu Ionuț din localitatea Fântâna Mare, Dulgheriu Marius din comuna Vadu Moldovei, Croitoriu Ștefan din localitatea Cornu Luncii, Năstacă Paula din comuna Bogdănești, Bârleanu Andreea din orașul Dolhasca, Palaghia Ciprian comuna Rădășeni, Puștiu Constantin din comuna Boroaia, Drăgan Ștefan din Budeni, Dolhasca.
De asemenea, precizăm că toţi cei 140 de beneficiari au primit diplome de participare la Etapa Judeţeană a concursului nostrum, dulciuri și rechizite. Atât cadrele didactice cât şi elevii şi-au manifestat mulţumirea că au fost implicaţi în acest proiect care a devenit tradiție.

Tot cu ocazia serbării primăverii, 1 Martie, Tineretul Social Democrat Suceava a oferit doamnelor și domnișoarelor un mărțișor.
Această acţiune a fost inițiată la nivel județean, astfel încât, Sâmbătă de 1 martie 2014, începând cu ora 12, organizațiile TineretuluI Social Democrat din județ au ieșit în stradă să împartă mărțișoare create de TSD.
“Este un eveniment care a devenit deja o tradiţie pentru noi, Tineretul Social Democrat Suceava. De doi ani avem obiceiul să ne confecționăm singuri mărțișoarele pentru că ne dorim ca gestul nostru de a oferi un mărțișor să fie mai personal.” a declarat Președintele Organizației Județene TSD Suceava, Solcan Alexandru.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.