În perioada 26 – 29 august, s-a desfăşurat etapa naţională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă, competiţie organizată anul acesta de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, la care au participat cele mai bune 12 loturi sportive din cele 42 de inspectorate din ţară, respectiv Bucureşti, Bacău, Bihor, Botoşani, Călăraşi, Ialomiţa, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Sibiu, Suceava şi Tulcea.

Probele de concurs au fost Scara de fereastră, Ştafeta 4 x 100 de metri, Pista cu obstacole pe 100 de metri şi Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă.

Lotul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava a obţinut o medalie de aur, locul I la proba Scara de fereastră – individual, prin plutonierul major Radu Cîrnu, şi s-a clasat pe locul al III-lea – pe echipe, la aceeaşi probă.

În final, pompierii militari suceveni s-au clasat pe locul VII în clasamentul general, menţinându-se în elita Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din România.

Echipa pompierilor militari suceveni a fost condusă de locotenent-colonel Marius Tăuteanu şi i-a avut în componenţă pe maior Sorin Baciu (antrenor), plutonier major Radu Cîrnu, plutonier major Sergiu Avasiloaie, plutonier Cătălin Chiriluş,  plutonier Robert Irimia, sergent major Mugurel Corduş, plutonier Dumitru Dranca, plutonier Stephan Stan, sergent major Pamfil Cicşa, sergent major Andrei Petriceanu şi plutonier Irinel Costea.

Începând din anul 2007, salvatorii suceveni au reuşit în fiecare an să se califice la etapa naţională şi să obţină locuri fruntaşe. Astfel, lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava şi-a creat un renume la nivel naţional şi chiar internaţional, prin reprezentanţii selecţionaţi în lotul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, care anul trecut a câştigat Campionatul Balcanic al Pompierilor.

Concursurile Serviciilor Profesioniste pentru Situaţii de Urgenţă se organizează în fiecare an, în perioada mai – septembrie, având ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii misiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

IMG_352835511064408 IMG_352908308636023 IMG_352945643419562 IMG_352979062389716 IMG_353090252916869

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.