Copiii din comuna Cornu Luncii au început noul an școlar în unități de învățământ moderne, grădinițele și școlile primindu-și elevii în cele mai bune condiții.

Prin implicarea  deosebită a reprezentanților administrației publice locale și calitatea învățământului din comună este într-o continuă creștere.

Primarul comunei, Gheorghe Fron, a declarat, la început de an școlar, că cei mai mulți bani din bugetul comunei, adică 60% din acesta, pleacă spre investițiile din învățământ și că nu vede o investiție mai de durată ca cea din educație.

„Școala a contribuit la omul care sunt și eu astăzi. Școala m-a format, iar ei îi datorez evoluția mea. Consider că este firesc, ca la rândul meu, să le ofer și copiilor din comuna mea cele mai bune condiții pentru a învăța. Avem dascăli de excepție, elevi bine pregătiți și părinți responsabili de viitorul copiilor lor. Încercăm în permanență să venim în ajutorul părinților și elevilor și să facem tot ce ține de noi pentru a le oferi școli moderne și oferte educaționale cât mai diversificate”, a declarat primarul comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron.

Tot la școlile din Cornu Luncii se află și cea mai modernă centrală termică din rândul școlilor din județ, dar și dotări moderne în sălile de curs, precum și terenuri de sport ca în marile orașe.

Bineînțeles că și performanțele școlare vin ca răspuns la eforturile reprezentanților administrației publice locale, de-a lungul timpul aceste școli dând nume de referință în domenii precum armata sau medicina.

Cel mai recent exemplu este dat de sublocotenentul Narcisa Maria Ciotină, ofițer de război electronic,  care a plecat de la școala din Cornu Luncii și care a obținut cea mai mare medie dintre colegii săi de la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”. Aceasta a obținut media finală de 9.74, fiind șeful promoției 2018 „Centenarul Marii Uniri” din Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”.
Ea a fost admisă în Academia Forțelor Aeriene cu a doua medie (nota 10 la admitere).

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.