Sucevenii sunt avertizaţi să verifice carnea de porc pe care o vor consuma de sărbători şi să o cumpere numai din locurile amenajate. „Punem accent pe informarea populaţiei cu privire la efectuarea examenului trichineloscopic al cărnii provenite de la porcii sacrificaţi în gospodării, şi totodată, atragem atenţia asupra riscului la care se expun atunci când nu efectuează acest examen sau atunci când achiziţionează carne din surse necunoscute”, a declarat medicul veterinar sucevean Laurenţiu Leon Postolache.

Conducerea Direcţiei Sanitare Veterinare și Siguranța Alimentelor recomandă consumatorilor să respecte câteva reguli de bază, astfel încât să fie evitat riscul îmbolnăvirii.

Carnea trebuie cumpărată din unităţi autorizate, deoarece acolo este supusă examenului pentru depistarea trichinelozei.

Chiar dacă sacrifici un porc pe care l-ai crescut în propria gospodărie, se impune efectuarea examenului trichineloscopic la circumscripţiile sanitar-veterinare.

Atenţie, însă – porcii crescuţi în gospodării nu pot fi comercializaţi pe piaţă.

Tot la circumscripţiile sanitar-veterinare pot fi înaintate sesizări asupra calităţii cărnii achiziţionate şi nerespectării condiţiilor de transport, depozitare, manipulare şi valorificare a produselor alimentare de origine animală.

Înainte de cumpărare, pentru a fi siguri că nu există nici un fel de probleme, verificaţi dacă produsul este însoţit de certificat sanitar-veterinar de transport şi dacă are ştampilată marca de sănătate proprie unităţii de sacrificare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.