Conducerea Spitalului Județean Suceava a transmis un comunicat de presă prin intermediul căruia anunță că problemele de la Compartimentul de Cardiologie Intervențională au fost rezolvate, cei doi medici semnând fișa postului.

Redăm comunicatul de presă transmis de către conducerea SJU Suceava:

„Urmare a comunicării în spațiul public a unor opinii personale, de către anumite persoane fizice, privind activitatea din cadrul Compartimentului de Cardiologie Intervențională, opinii, care au condus la derută și dezinformare, conducerea unității sanitare precizează:
1) În perioada de referință 01.03.2023 – data prezentă, nu au fost transferați pacienți către centrele universitare, pentru proceduri de angioplastie coronariană percutanată. Unitatea sanitară, prin personalul propriu a avut capacitatea de răspuns, pentru toți pacienții care ni s-au adresat, cu patologie specifică. Prin urmare nu s-a înregistrat nici un transfer, de pacienți, cu astfel de patologie, spre centrele universitare.
2) La nivelul compartimentului, statistic numărul de intervenții asigurate pacienților, se prezintă astfel: în luna februarie 2023 – 109 proceduri și în lună martie 2023 – 115 proceduri.
Intervențiile au fost realizate cu profesionalism și promptitudine, predominant de dl. dr. HARET Roberto.
În acest context, unitatea sanitară se delimitează de conținutul și veridicitatea informațiilor redate de publicațiile locale și/sau diferite persoane fizice pe paginile de socializare, având în vedere că, în transmiterea de informații au prevalat opinii personale nedocumentate, care au condus la derută și dezinformare.
Atribuțiile personalului medical, în speță cu competență în cardiologie intervențională, nu sunt stabilite unilateral prin impunerea conținutului fișelor de post așa cum eronat se pretinde în spațiul public. Conținutul fișelor de post, a fost reglementat cu respectarea codului muncii.
Acceptarea rigorilor legislative și a regulamentelor angajatorului precum și aplicarea acestora, de către cei doi colegi, este salutară și de bun augur.
În perioada următoare, conducerea unității sanitară își propune să mărească echipa medicală în specialitatea cardiologiei intervenționale, atât prin cooptarea de noi medici cât și prin susținerea personalului propriu, în vederea dobândirii atestatelor / certificărilor specifice emise de CNCAN, necesare exercitării competenței, având în vedere că la data prezentă unul din colegii noștrii nu a promovat examenul pentru atestare/certificare, la data prezentă fiind în procedura de reevaluare”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.