Marţi, 19 mai, s-a desfăşurat, în cochetul şi stilatul Living Room din Arini, Conferinţa de Presă a Festivalului Internaţional de muzică Blues Con-Fusion.

Un Bobby Stroe bonom şi oarecum confuz, ca să se menţină în aerul festivalului a primit reprezentanţii presei sucevene exact aşa cum îl ştim, plin de glume, în timp ce, pe plasma de pe perete, nostalgicii puteau urmări imagini de la concertul de anul trecut. Atmosfera de la Living Room predispune spre cultură aşa că, vreo 15 minute după ora 18:00, am intrat în conferinţa propriu-zisă. După mulţumirile adresate celor prezenţi pentru faptul că sprijină actele culturale ce se desfăşoară în oraş şi o scurtă rememorare a lui Fani Adumitroaie, cel căruia îi este dedicat festivalul, Bobby Stroe a trecut la prezentarea festivalului.
Ediţia din acest an vine cu câteva noutăţi, mai întâi mutarea spectacolelor în aer liber, în locaţia de la Gârla Morii de pe strada Apeductului, fapt care va permite mărirea numărului de spectatori şi apoi faptul că festivalul va avea parte şi de o avanpremieră pentru că joi, 21 mai, după ora 18:00, sucevenii vor avea ocazia să se întâlnească cu protagoniştii celor două zile de concert prin parcurile Sucevei, unde vor susţine scurte recitaluri.
Deoarece programul festivalului va fi unul cât de strict se poate iar primul moment al fiecărei zile va demara la ora 20:00, accesul publicului la Gârla Morii va fi permis începând cu ora 18:00 iar copiii până în 10 ani vor avea acces gratuit. Organizatorii au un număr mare de surprize pregătite dar singurul lucru cert este acela că ele există, deoarece Bobby Stroe a ţinut să le menţină surprize şi cu această ocazie. Am aflat totuşi că talentatul toboşar Teo Cuşnir va avea cel puţin o apariţie în festival, dacă nu mai multe.
Ideea care se desprinde din acest festival este că prietenia celor din mişcarea blues poate şi trebuie să fie învăţată şi de alţii, pentru că numai împreună putem să realizăm lucruri frumoase. Faptul că anul trecut comemoram 14 ani de la trecerea lui Fani în planuri superioare iar anul acesta aniversăm naşterea sa, pe 23 mai ar fi împlinit 61 de ani, nu face decât să sublinieze faptul că dacă oamenii mai pleacă, muzica rămâne, un lucru care merită subliniat mai ales că de curând B.B. King ne-a părăsit fizic.
Am adăugat acestui articol un scurt film care îi va ajuta pe spectatori să ajungă la Gârla Morii. Mulţumesc Lăcrămioarei Gavrilovici pentru permisiunea de a folosi una din fotografiile ei pentru ilustrarea articolului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.