Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, prin Facultatea de Istorie și Geografie, Departamentul de Științe Umane și Social Politice și Facultatea de Drept și Științe Administrative, împreună cu Colegiul Național al Asistenților Sociali din România și Structura Teritorială Suceava a entității amintite, în cadrul Campaniei de promovare a profesiei de asistent social Ridicăm țara în picioare pentru asistența socială, organizează în data de 15.12.2017, orele 10, în Aula din Corpul E a Universității „Ștefan cel Mare” Conferința Națională: Activismul împotriva violenței domestice între prevenție și intervenție.
Obiectivul specific propus este implicarea comunității academice, a actorilor sociali: asistenți sociali, avocați, magistrați, polițiști, profesori, precum și a societății civile în combaterea violenței domestice și creșterea calității vieții victimelor violenței domestice, fiind totodată o modalitate de promovare și recunoaștere a profesiei de asistent social.


Evenimentele sunt organizate în contextul desfășurării pe plan mondial a campaniilor de activism împotriva violenței asupra femeii, urmărindu-se eficientizarea prevenției la nivel comunitar și societal, conștientizarea efectelor violenței domestice asupra dezvoltării fizice și psihice a membrilor săi și asupra vieții comunității în general, dar și a măsurilor procesuale și procedurale utilizate în cazul violenței domestice.
„Prin acțiunile noastre desfășurate la nivel național încercăm să conștientizăm liderii comunitari despre necesitatea angajării asistenților sociali la nivelul primăriilor de la orașe, comune și sate. Asistentul social reprezintă o necesitate pentru orice tip de societate, aduce plus valoare în comunitate și face diferența în orice circumstanță. Susținem dezvoltarea serviciilor de prevenție și suport de la nivel comunitar prin intermediul cărora se pot preveni instalarea unor patologii sociale gen violența domestică. Practic, nu există comunități sustenabile fără asistența socială”, a declarat Doru Buzducea, Președintele Colegiului Național al Asistenților Sociali din România.
Programele de studii de licență: Asistență Socială, din cadrul Facultății de Istorie și Geografie,Poliție Locală și Drept,din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative ale Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava, prin formarea specialiștilor în domeniile amintite, contribuie la consolidarea rețelei de specialiști a cărei misiune este reducerea stărilor anomice din societate și creșterea calității vieții.
Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România prezintă interesele profesiei de asistent social și acționează prin toate mijloacele conferite de lege pentru dezvoltarea acesteia și pentru ridicarea prestigiului ei în cadrul vieții sociale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.