Ieri, la Prefectura Suceava, a avut loc Conferința Națională  „Eficiența capacității administrative la nivelul structurilor administrației publice”, unde au fost prezenți mai mulți reprezentanți ai autorităților publice, precum și Gabriel Lungu, ministrul secretar de stat la Ministerul Municii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Prezentă la eveniment, Angela Zarojanu a dorit să mulțumească tuturor instituțiilor care au pregătit idei foarte interesante și care au venit cu propruneri și concluzii. Concluziile, după cum a precizat Zarojanu, trebuie să fie însușite și puse în practică pentru a îmbunătăți performanța administrației publice.

Constantin Harasim, prefectul județului Suceava, a menționat că lucrările conferinței organizate de instituția prefectului în colaborare cu Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, au ca scop crearea unui parteneriat viabil între instituțiile statului, mediul academic și societatea civilă. Acest parteneriat, trebuie să continue la consolidarea reformei în administrația publică.

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, s-a arătat nemulțumit de salariile bugetarilor.

„Din păcate, salariile din administrație sunt mici și de aceea nu avem de multe ori «omul potrivit, la locul potrivit», mai ales în perioadele din urmă, unde mulți s-au îndreptat către mediul privat, unde salariile erau mai mari. Acum avem posibilitatea să mărim salariul cu anumite procente, prin proiectele pe care le avem în derulare. Acolo unde avem posiblitatea de a stimula salariații, lucrurile se vad și perfomanța se vede”, a conchis Ion Lungu.

Directorul Camerei de Comerț și Industrie Suceava a dorit să mulțumească cu acest prilej instituțiilor  județului Suceava, în special instituției prefectului, instituție cu care este încheiată un protocol de promovare. Acesta a menționat că nu a rămas doar un cadru general de colaborare și că, împreună, desfășoară o serie de activități pe care le susțin și care au ca și deziderat mediul economic și dezolvatarea mediului economic.

Invitatul special, Gabriel Lungu, ministrul secretar de stat la Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, a declarat că acum în România sunt 1.206.445 de bugetari.

„La Guvern, premierul României împreună cu cei doi vicepremieri, reprezentanți de la finanțe, justiție și muncă, au luat decizia ca să se discute în plen un proiect de Ordonanță de Urgență privind domeniul salarizării, pentru ca săptămâna viitoare să se aprobe și care să intre în vigoare de la data de  1 august. Prin acest mod se dorește impulsionarea sistemul bugetar în domeniul salarizării. Totodată, se va promova și un proiect legislativ privind salarizarea în România pe o perioadă de 4 ani”, a menționat Gabriel Lungu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.