Alăturându-se celorlalte departamente care au organizat manifestări cultural-ştiinţifice, cu prilejul aniversării unui semicentenar de existenţă a universităţii sucevene, Departamentul de Limbi şi Literaturi Străine (DLLS) al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării va fi joi, 21 martie, gazda unui nou eveniment care se înscrie în seria evenimentelor culturale interacademice ale acestui departament.

Este vorba de conferinţa profesorului doctor emeritus Konrad Groß, intitulată “Canada/Quebec: One or Two Founding Nations? 250 Years of a Strained Relationship”, care va avea loc începând de la orele 14.00, în amfiteatrul A115 al universităţii.
Reputatul canadianist – care a inaugurat în martie, anul trecut, această serie de evenimente printr-o altă conferinţă interesantă, având ca temă stereotipul aborigenului „verde” – a studiat engleza, ştiinţele politice şi antropologia culturală, şi-a dat doctoratul în literatură engleză în 1970 la Universitatea din Köln şi şi-a finalizat studiile postdoctorale în 1977 la Universitatea din Freiburg. Între 1978 şi 2005 a funcţionat ca profesor de literatură americană şi canadiană la Universitatea Albrecht din Kiel. Până în acelaşi an a fost şi director al Centrului de Studii Nord-Americane şi şef al Departamentului de Studii Americane şi Canadiene de la aceeaşi universitate.
Evenimentul este organizat de programul masteral „Cultură şi civilizaţie britanică în contextul globalizării” (CCBCG) al DLLS, în parteneriat cu Asociaţia Central-Europeană de Canadianistică (ACEC) şi cu Centrul de Studii Nord-Americane al Universităţii din Kiev. Coordonatorii evenimentului sunt prof. univ. dr. Rodica Albu, canadianistă de marcă a Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi şi secretar al ACEC, prof. univ. dr. Gina Măciucă, director al DLLS, şi conf. univ. dr. Cornelia Macsiniuc, coordonator al programului masteral CCBCG.
Intrarea este liberă, iar organizatorii îi invită pe toţi cei interesaţi să asiste la prelegere şi să participe la discuţiile care îi vor urma.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.