Primăria Orașului Siret și Consiliul Judeţean Suceava vor promova, în parteneriat, un proiect integrat care are ca obiectiv general creșterea calității vieții populației orașului Siret, prin îmbunătățirea spațiilor publice urbane, a serviciilor sociale, educaționale, culturale și recreative.

Proiectul, promovat de Primăria Orașului Siret, în calitate de lider și UAT Județul Suceava, în calitate de partener, se intitulează „Creșterea calității vieții în Orașul Siret prin cultură, educație permanentă și spații urbane moderne” și are ca obiective principale reabilitarea și modernizarea spațiilor publice urbane, a centrului educațional de învățare permanentă și a Muzeului de Istorie din Siret.

Astfel, consilierii judeţeni au aprobat luni, 20 august, proiectul pentru modernizarea şi reabilitarea Muzeului de Istorie din Siret, clădire monument istoric aflată în administrarea Muzeului Bucovinei şi în proprietatea publică a judeţului Suceava.

Potrivit expunerii de motive, necesitatea investiţiei este dată atât de starea precară a clădirii, la care se adaugă uzura morală a expoziţiei permanente, de lipsa de spaţiu de depozitare şi conservare, de aglomerarea personalului de specialitate în spaţii neadecvate, de lipsa unor spaţii şi dotări pentru deservirea publicului. Oportunitatea obţinerii unei finanţări pentru realizarea unui muzeu – memorial ar permite punerea în valoare a colecţiei muzeului şi prezentarea istoriei tragice a comunităţii evreieşti din Bucovina.

Preşedintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat  că această reabilitare era necesară iar lucrările care urmează să fie realizate acolo sunt în valoare de aproximativ 1,4 milioane de euro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.