Consilierii județeni suceveni au aprobat în ședința de joi, 5 decembrie, proiectul de hotărâre privind înființarea Societății Parcuri Industriale Bucovina SA și mandatarea administratorului parcului să obțină titlul de parc industrial.

Potrivit poroiectului de hotărâre, prin Legea nr. 186/2013 privind constituirea și funcționarea parcurilor industriale comunitățile locale pot să genereze infrastructuri de afaceri durabile care să atragă investiții profitabile, generatoare de locuri de muncă stabile.

Tot din proiectul de hotărâre reiese că prin Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr. 134/2019 a fost aprobată participarea Județului  Suceava, în calitate de acționar fondator,  la constituirea societății Parcuri lndustriale Bucovina S.A., care va administra parcul industrial ce se va constitui pe amplasamentul  din vecinătatea imobilului „Centrul Economic Bucovina”.

 Centrul va avea o suprafață compactă de 140.450 mp, compusă din două terenuri proprietate publică a județului Suceava  și un teren – cale de acces -transmis în folosință  județului Suceava  de orașul  Salcea.  Parcul  va  include și construcțiile Centrului Economic Bucovina, iar mai mult de jumătate din suprafața totală va fi destinată investițiilor noi, ale rezidenților parcului sau finanțate din fonduri publice.

Parcul industrial va fi administrat de societatea Parcuri lndustriale Bucovina S.A., la care județul Suceava este acționar majoritar.

Potrivit legislației, administratorul parcului este persoana juridica înființată de fondatori cu scopul de a constitui un parc industrial, de a dobândi și deține titlul de parc industrial, eliberat de organul de specialitate al administrației publice centrale.

 Trebuie precizat că directorul general al noii societăți este dr. Gheorghe Gutt, profesor în cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.