În plin proces al regionalizării, astăzi, 19 iulie, consilierii județeni ar urma să voteze un proiect prin care să fie înființată regiunea administrativă Bucovina. Proiectul inițiat de PDL în urmă cu mai bine de jumătate de an a ajuns să fie supus la vot în cadrul ședinței CJ. PDL-iștii au făcut un apel către toți reprezentanții deliberativului județean să voteze pentru crearea acestei structuri administrative.

Președintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, face un apel la toţi consilierii judeţeni suceveni, să facă un efort pentru a concepe o declaraţie de susţinere a Bucovinei, pe care să o semneze, şi apoi să fie iniţiate toate demersurile, pentru ca Bucovina să devină o regiune distinctă a României.

„Nu putem sta şi contempla cum alţii ne decid soarta nouă şi întregului judeţ Suceava. Haideţi să depolitizăm acest demers, pentru că este prea important, şi e păcat, va fi un dezastru să fie blocat!”, a afirmat Flutur.

În acest mod, PDL Suceava încearcă să atragă atenția că lupta pentru o singură regiune N0rd – Est nu a fost tranșată, iar vicepremierul Liviu Dragnea ar trebui să ia act de dorința locuitorilor acestor locuri istorice de a fi reuniți într-o singură regiune administrativ teritorială.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.