Consilierii locali ALDE Milici Ovidiu, Cernescu Petru Marius și Roibu Marcel Dan cer demisia de onoare a lui Dan Ioan Cușnir din funcția de președinte al Organizației Municipale PSD Suceava.

Ieșirile publice lipsite de conținut și de substanță ale numitului Dan Ioan Cușnir doar pentru a mima o opoziție la actuala majoritate din Consiliul Județean și Consiliul Local Suceava nu mai sunt o surpriză pentru suceveni ci sunt o certitudine chiar pentru colegii săi de partid.
Până la un anumit punct, acestea pot fi înțelese, ceea ce este de neînțeles și intolerabil este faptul că atacă, minte cu nerușinare și jignește gratuit consilierii locali ai ALDE Suceava acuzându-i ca ”au votat creșterea de taxe și impozite precum și creșterea prețului la salubritate”, “că au denaturant votul sucevenilor” precum și alte inepții”, transmite un comunicat al consilierilor locali ai ALDE.

 

Potrivit acestora, Dan Ioan Cușnir i-a acuzat în mod public că au votat pentru creșterea prețului la salubritate în ședința de Consiliu Local din iulie 2017, în realitate aceștia votând abținere, ceea ce înseamnă tot vot împotrivă.

Numitul Dan Ioan Cușnir, ne-a acuzat că ALDE ar susține în totalitate proiectele PNL. O afirmație iresponsabilă și total falsă! În schimb acesta se face că nu știe sau nu vrea să vadă cum, anumiți consilieri PSI, semnalizează “stânga” dar o cotesc la “dreapta”!
Iată dovada, mai jos, când a fost supus dezbaterii un proiect deosebit de important referitor la rectificarea bugetară, iar consilierii PNL nu aveau numărul de voturi necesare. În mod normal TOȚI consilierii ALDE+PSD, ar fi trebuit să se opună iar proiectul să fie respins! Surpriza însă! Cei 3 consilieri ALDE alături de 7 consilieri din cei 8 ai PSD se abțin, însă UNUL de la PSD votează proiectul PNL, acesta fiind adoptat. Deci, a trecut cu sprijinul PSD!

 

Cine colaborează cu PNL-ul și cu actualul primar?”, mai transmite comunicatul.

De asemenea, consilierii ALDE susțin că Dan Ioan Cușnir îi acuză ca au votat bugetul anului 2018.

„Regiunea pentru care am votat “pentru”, a fost faptul că, oricum acest buget avea voturile necesare pentru a trece din partea PNL+PMP însă nouă, consilierilor ALDE ne-au fost acceptate și asumate în mod public, amendamentele care ne-au fost sugerate de cetățenii din municipiul Suceava. Am preferat să fim cât se poate de eficienți și de pragmatici în ceea ce privește doleanțele cetățenilor în detrimentul unei retorici ineficiente și inelegante de tipul “șef PSD municipiu””, susțin cei trei consilieri ALDE.

Aceștia anunță că vor sancționa fără menajamente actuala administrație dacă vor constata că amendamentele acestora referitoare la străzi, parcări, spații de joacă nu se vor realiza în cursul anului 2018, pentru că așa consideră ca ar trebui să se desfășoare lupta politică, ținând cont de doleanțele și necazurile sucevenilor și făcând ceva concret pentru a le îndeplini, nu cu șchiorlăieli pe la televizor, nu cu minciuni grosolane și cu mimatul opoziției.

Numitul Dan Ioan Cușnir ne acuză că nu dăm dovadă de colaborare cu ai noștri colegi consilieri din PSD, un lucru total neadevărat care poate fi și acesta lesne probat. Însă acesta uită că din partea PSD și la îndemnul acestuia, i s-a făcut o plângere penală domnului consilier local ALDE , Roibu Marcel Dan, pentru o greșeală minoră, omeneasca și absolut nevinovată pe care acesta a făcut-o, dezinteresat, când a fost președinte de ședință în luna iulie 2017. Oricum, de această plângere penală râde și un student din anul I de la orice Facultate de Drept privată, însă este de remarcat modul în care vede numitul Cușnir principiul coabitării și colaborării”, mai transmite comunicatul consilierilor locali ALDE.

Față de cele arătate mai sus, consilierii ALDE din Consiliul Local Suceava, cer demisia de onoare a președintelui Organizației Municipale PSD Suceava.

Considerăm că minciunile sfruntate, manipularea grosolană și mimatul opoziției nu sunt compatibile cu această funcție și reprezintă o rușine pentru membrii PSD cât și pentru cetățenii municipiului Suceava.

Fără disimulare, ne exprimăm întreaga disponibilitate de a colabora cu toți colegii consilieri PSD din Consiliul Local Suceava în interesul cetățenilor care ne-au dat votul pentru a face treaba și a-i reprezenta cu demnitate, nu prin certuri sterile și scandal de care ne-am săturat cu toții. În condițiile în care se va înțelege că ALDE nu este anexa PSD iar colaborarea dintre noi se poate baza pe respect și nu pe subordonare, inclusiv la Suceava coaliția poate funcționa în cele mai bune condiții”, au conchis consilierii ALDE.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.