Cea de-a zecea ediție a Festivalului de Artă Medievală „Ștefan cel Mare” va avea loc după ce deliberativul local sucevean a aprobat parteneriatul între Primăria Suceava și Muzeul Bucovinei.

Prin acest parteneriat administrația publică locală acordă suma de 200.000 de lei ce va deservi organizării manifestărilor din cadrul Festivalului.

„Festivalul de Artă Medievală «Ștefan cel Mare» trebuie să se desfășoare cât mai bine, ținând cont că este la o ediție aniversară”, a declarat viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

Se pare că aleșii locali din partea Partidului Social Democrat au avut și de această dată un amendament, prin care au solicitat ca sucevenii să poată intra gratis în incinta Muzeului Satului și a Cetății de Scaun, în perioada Festivalului de Artă Medievală.

„Noi am solicitat ca executivul, împreună cu organizatorii, să găsească soluții ca sucevenii, adică cetățenii municipiului Suceava, să aibă acces gratuit la manifestări”, a declarat consilierul local PSD, Vasile Mocanu.

Pe de altă parte, liderul grupului PSD din cadrul Consiliului Local Suceava, Vasile Mocanu, a ținut să îi reproșeze viceprimarului liberal modul în care a expus public problema Festivalului Medieval. „În mod eronat, în intervențiile în presă pe care le-ați avut domnule viceprimar, inclusiv în cea de astăzi, ați încercat să ne puneți la punct fără a arăta adevăratul mobil al situației create. Și acest proiect, ca și altele din vechea legislatură se face într-un sistem «heirupist», pentru că organizarea acestui Festival, nu trebuia discutată cu zece zile înainte, plecând de la premiza că orice alt punct de vedere nu contează”, a subliniat liderul consilierilor locali PSD, Vasile Mocanu.

De cealaltă parte, viceprimarul liberal, Lucian Harșovschi, a precizat că amendamentul propus de colegul său social democrat nu ar fi conform cu legea, astfel că nu l-a supus votului. „Pentru a supune un amendament la vot, trebuie să fie și legal. Se pare că nu s-a modificat nimic față de ședința anterioară și e bine ca sucevenii să știe că accesul la Festivalul de Artă Medievală «Ștefan cel Mare», este gratuit, singurul loc unde se plătește taxă este la intrarea în Cetatea de Scaun a Sucevei și la intrarea în Muzeul Satului Bucovinean. Trebuie precizat că taxele sunt impuse printr-o hotărâre de Consiliul Județean și nu putem noi să le modificăm”, a conchis viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi.

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.