În ședința extraordinară a Consiliului Local de joi, 12 iulie, aleșii locali și-au dat acceptul, de principiu, ca CSM să fie transferat de la Ministerul Tineretului și Sportului către municipalitatea suceveană.

Ion Lungu a spus în fața consilierilor locali că în urma discuțiilor pe care le-a avut cu reprezentanți ai Guvernului pe tema descentralizării, i s-a comunicat că, în cazul în care există interes, să transmită un acord de voință privind preluarea de cluburi sportive, în cazul Sucevei fiind vorba de CSM.

„Ni s-a solicitat la nivel de Guvern de la Ministerul Dezvoltării ca până pe data de 15 iulie să dăm un acord de voință, dacă vrem să preluăm aceste cluburi sportive. Dacă ne dăm acordul va urma faza a doua în care vor fi trecute într-o anexă clădirile acestui club municipal. Este și o problemă pe care va trebui să o discutăm, deoarece secția de canotaj, cea mai performantă din CSM Suceava se află la Fălticeni”, a precizat primarul Ion Lungu.

 

Mocanu și lecția de limba română

 

Liderul consilierilor PSD, Vasile Mocanu, a cerut modificarea articolului supus dezbaterii deoarece, în opinia sa formularea textului lăsa de dorit.

„În spiritul acestui proiect de hotărâre aș propune să formulăm textul mai românește: <Se dă acordul prealabil privind preluarea/ transferarea a bunurilor Clubului Sportiv Municipal Suceava pentru unitatea administrative teritorială – municipiul Suceava și urmare a acestui acord prealabil operațiune de preluare/ transfer a bunurilor CSM Suceava va face obiectul unei alte hotărâri de Consiliu Local >”, a spus Vasile Mocanu.

 

La final Lungu a precizat că urmează să fie stabilite condițiile în care se transferă aceste cluburi, respectiv dacă va fi vorba doar de active sau și de salariile angajaților. Totodată primarul a dat asigurări că se va avea în vedere, fie prin fonduri europene, guvernamentale sau proprii reabilitarea și modernizarea bazelor sportive ale CSM Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.