Consilierii locali suceveni au aprobat schimbarea contractarea unui împrumut de 25 de milioane de lei, pentru finanțarea a 11 proiecte de interes public.

Pe lista proiectelor se numără extinderea reţelei de gaz metan în cartierul Burdujeni Sat și în cartierul Tineretului, acoperirea Pieței Burdujeni, reabilitarea statuii ecvestre a  lui Ștefan cel Mare din parcul Șipote, dar și construirea de drumuri și parcări în cartierul Tătărași.

Pe lista proiectelor se numără și cel de reabilitare a sistemului de transport și distribuție a energiei termice, la trei puncte termie, Zamca 4, Obcini 4 și Parc, pentru extinderea rețelei de alimentare cu apă pe strada Traian Țăranu, dar și proiectul pentru amenajarea unei sere floricole.

De asemenea, se mai are în vedere și modernizarea străzilor Bogdan Vodă și Mihail Sadoveanu, construirea unui centru de documentare-informare și laboratoare, la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, dar și a unei săli de gimnastică la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava.

„Acestea sunt prioritățile care consider că pot fi finanțate din acest credit. O parte din investiții sunt în curs de derulare, iar altele urmează să fie scoase la licitație. Pentru aceste investiții nu există posibilitate de finanțare prin fonduri europene”, a declarat edilul sucevean Ion Lungu.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 13 voturi pentru, 3 împotrivă și 4 abțineri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.