În ședința de consiliu local de la sfârșitul lunii august, consilierii locali PDL vin cu o propunere prin care echipa suceveană de handbal să se salveze. Astfel de cazuri în care unele echipe locale erau pe punctul de a se desființa au mai fost întâlnite în țară, iar liderul grupului de consilieri PDL, Lucian Harșovschi, este de părere că soluțiile aplicate pentru salvarea cluburilor ar trebui aplicate și la noi.

Handbal-CS-Universitatea-SuceavaAvând în vedere situația dificilă din „vestiarele” Clubului Sportiv Universitatea Suceava, care se află în pragul desființării ca urmare a unui raport al Curții de Conturi care instituie obligativitatea returnării unor sume de bani primite de acesta de la Consiliul Local Suceava, grupul de consilieri locali PDL, prin gura liderului Lucian Harșovschi, au pregătit o soluție pentru salvarea handbalului suceavean. Astfel că, după ce au luat exemplul unei alte echipe din România care s-a aflat într-o situație asemănătoare, consilierii PDL propun constituirea unei asociații sportive, care să aibă ca membrii fondatori Consiliul Local Suceava, Universitatea „Ștefan cel Mare” și foști antrenori și jucători de handbal care au contribuit la rezultatele bune ale actualului club, la care se pot adăuga și alte persoane fizice sau juridice care doresc să sprijine acest sport.

„Menționăm că această soluție respectă recomandările Curții de Conturi, care cere ca organele administrației publice locale să nu aibă doar rolul de a finanța activitățile sportive, ci și acela de a participa direct la realizarea unor acțiuni, proiecte sau servicii de interes public local. Această soluție propusă de consilierii PDL a mai fost aplicată și de alte municipalități”, a declarat Lucian Harșovschi.

În anul 2013, Clubul Sportiv Universitatea Suceava a primit de la municipalitate doar 10% din suma aprobată de către Consiliul Local pentru handbalul suvevean, iar dorința PDL Suceava este ca suma rămasă să constituie aportul de capital la constituirea noii asociații sportive, precum și cotizația municipiului pentru primul an de activitate a noii asociații.

„Ca și în celelalte situații similare din țară, noua asociație va prelua locul în campionat și palmaresul fostului club sportiv. Având în vedere faptul că mai multe persoane implicate în handbalul sucevean susțin că ar exista interese pe plan local pentru desființarea clubului și preluarea locului din campionat al acestuia de către o echipa din Vaslui sau una din Călărași, precum și pentru realocarea sumelor destinate inițial handbalului către alte proiecte, PDL solicită consilierilor locali indiferent de culoarea politică să participe la salvarea acestui sport la Suceava”, se arată în comunicatul emis de PDL.

De asemenea, PDL face un apel către toate persoanele interesate de existența unei echipe de handbal de primă ligă la Suceava să participe la ședința publică a Consiliului Local din data de 29 august, pentru a susține inițiativa PDL și pentru a contribui cu sugestii la un viitor proiect de hotărâre, referitor la constituirea viitoarei asociații sportive.

„În momentul de față există o echipă de handbal masculin, care a demonstrat că poate face performanță și un grup de antrenori și foști jucători, care doresc să se implice pentru a ajuta acest sport să existe în continuare la cel mai înalt nivel la Suceava și ar fi păcat ca munca acestor oameni să se piardă din cauza unor interese meschine sau din lipsă de voință politică”, a conchis Harșovschi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.