Liderul consilierilor județeni suceveni social democrați, consilierul județean Cristian Macsim, îi solicită șefului administrației județene, Gheorghe Flutur, să intervină pentru deblocarea situației de la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava. Acesta, susținut de către deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi, a precizat că toate forțele politice și administrative din județ ar trebui să colaboreze pentru rezolvarea problemei permiselor și înmatriculărilor cu care se confruntă cetățenii județului de câteva luni bune, mai precis de când o bună parte dintre angajații de acolo au fost acuzați de DNA pentru mai multe fapte de corupție.

„Situația actuală se va întinde cam mult. Angajații de la Permise care sunt în această situație sunt în subordinea Ministerului de Interne, iar de când s-a pus în mișcare acțiunea penală împotriva lor nu mai pot desfășura activități de natura celora pe care le-au desfășurat anterior și acele posturi sunt blocate. Am avut discuții în acest sens inclusiv cu factori de decizie și chiar și în cadrul ATOP. Astfel, la nivelul lunii ianuarie exista posibilitatea să se facă dimensionări de personal, dar, ca să obții acest lucru, este necesară o intervenție la nivel de Guvern și de Minister. Nu-i suficient ca numai Prefectura să intervină, este necesar ca și conducerea Consiliului Județean să o facă”, a declarat Cristian Macsim.

De cealaltă parte, deputatul PSD de Suceava Mirela Adomnicăi a subliniat că o soluție în acest sens ar putea veni chiar de la Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava.

„Coaliția de guvernare se întreabă și se interpelează încrucișat: cei de la PNL pe cei de la USR și cei de la USR pe cei de la PNL. Presupunând că ministrul de Interne este de la PNL și prefectul este de la USR, președintele Consiliului Județean este de la PNL și ar putea da un telefon la București pentru a explica situația, transparent și fără niciun fel de suspiciuni, astfel încât ca numărul de posturi la Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava să fie suplimentat”, a declarat Mirela Adomnicăi.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.