Preşedintele etniei rrome spune că are „sânge roşu”

     Virgil Vasile Pohoaţă, preşedintele Partidei Romilor, şi-a înaintat astăzi 16.11.2012 demisia din funcţia de consilier judeţean PDL. De asemenea, el lasă libere şi funcţiile deţinute în cele două comisii de specialitate în care activa în cadrul CJ Suceava, respectiv de membru în Comisia pentru administraţie publică locală, juridică, de disciplină, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor şi libertăţilor, dar şi în Comisia pentru tineret, sport, turism, colaborare cu organizaţii neguvernamentale, cu românii de peste hotare, relaţii externe şi afaceri europene.

     Deşi nu i s-a cerut motivarea demisiei, se pare că Virgil Pohoaţă, care a avut unele nemulţumiri în interiorul organizaţiei în care activa, nu a reuşit să facă prea multe lucruri alături de PDL.  „Mi-am dat seama că oricum nu pot face nimic în interesul minorităţii pe care o reprezint, aşa că, astăzi, doresc să-mi depun demisia. Eu trebuia să reprezint etnia romă”.

     Momentul, tratat cu superficialitate de alţi consilieri judeţeni, a fost unul foarte emoţionant pentru fostul consilier judeţean PDL care s-a declarat cu „sânge roşu”, adică mai apropiat de USL, arătând că, spre deosebire de alţii din PDL, el a avut curajul să-şi declare pe faţă simpatia: „Au fost deputaţi de la PDL care au plecat şi nu au spus absolut nimic … şi nu au avut curajul să vină să spună în faţă …”

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.