Viorel Rodinciuc este consilier local PMP, în cadrul Consiliului Local al comunei Mitocu Dragomirnei, după ce, zeci de ani,  a fost polițist.

Este un om care se mândrește cu dosarele pe care le-a instrumentat, cu meritele recunoscute de-a lungul carierei și ar putea vorbi despre ce polițist bun a fost măcar 5 ore fără pauză, fără să se simtă penibil sau lipsit de modestie.

Tot de la el am aflat că, în timpul carierei sale de polițist a fost un tip vertical, care și-a spus punctul de vedere în fața superiorilor săi.

Ca să ne convingă, fostul cadru MAI ne-a povestit cum a încurajat el contrabanda în fața mai marilor săi.

„În zona Burdujeni existau doi care vindeau țigări. Le-am spus colegilor mei să-i lase în pace, pentru că după o zi în care vând țigări în frig, seara se pun în pat, sunt obosiți și nu mai merg la furat. Asta înseamnă să ai viziune”, i-a spus consilierul local unui reporter SuceavaLive.

Dar, lăsând partea polițistă, plictisit de zilele libere ale pensiei, Viorel Rodinciuc s-a băgat în politică, în cea băsistă.

A devenit chiar președinte interimar al organizației locale, iar de atunci nu contenește să facă cinste partidului său prin multitudinea de proiecte propuse, prin imaginea impecabilă, prin faptul că nu stă crăcănat la ședințe și nici nu mestecă gumă în timp ce alții vorbesc administrație.

 La un an de la ziua în care a devenit parte din echipa celor care se află în slujba cetățenilor, Rodinciuc dezamăgește electoratul, dar și pe cei care-l cunosc.

„Din  PMP Mitoc  am încredere în mine și într-o doamnă  de la Mitocaș. Restul, știu ce oameni sunt: poartă vorba de la unul la altul. Pe Rodinciuc nu-l pot da exemplu pentru că, dacă el îl susține pe Solcan să fie viceprimar, eu nu pot accepta așa o gafă. El tot spunea să fim uniți, dar văd că exact el umblă cu altele…

  Eu am fost singur la Dumbrăveni la conferința de alegerea a conducerii partidului, ei nu au venit: unul nu poate ,unul e la dracu, altul e la tată-su și tot așa”, a spus consilierul județean PMP Viorel Morariu.

Pentru că nu are nici măcar permis de conducere, deci nu poate pleca la pescuit dacă nu-l duce nevasta, pentru că nu mai are răbdare să citească biblioteci de cărți, Viorel Rodinciuc are mult timp liber. Asta îi permite să fie activ în spațiul online și să își expună ironiile de fiecare dată când simte.

Despre fapte, nu avem voie să vorbim în cazul său.

Ne-a spus deranjat că în Consiliul Local sunt oameni ce activează de acum 20 de ani. Pe ei să-i întrebăm de un raport de activitate și nu pe el, care are doar un an în cadrul CL.

Curat, murdar, domnule milițian! Dacă erați în sistem vă conformați, nu comentați!

Interesant este și de ce, PMP Suceava  menține și încurajează  un asemenea personaj incompatibil cu politica și îl mai și face președinte de organizație.

Poate dacă am aduce în discuție că PMP Suceava este condus de politicianul-preș al județului, Marian Andronache, cel care lăcrimează să fie primit în audiență la politicieni precum Balan sau Flutur este de înțeles nivelul josnic la care se pretează Andronache.

Și, totuși, ce fel de lider local este Viorel Rodinciuc, care face parte din echipa lui Andronache?

Este asemeni președintelui său: fără discurs politic, fără putere de coagulare a echipei, fără idei strălucite  și fără fapte notabile.

Vi-l amintiți pe Andronache care, după 4 ani în care a fost viceprimar în Suceava, a început să se  autodenunțe că lipsesc multe în oraș?

Exact la fel face și elevul său de la Mitocu Dragomirnei: este consilier local în comună, dar umple Facebook-ul de critici și nemulțumiri, în loc să pună osul la muncă! Circul este mult mai interesant!

De fapte nu-l întrebați, sper că ați înțeles!

Și, totuși, ce scop are Rodinciuc?

Viorel Doru Rodinciuc a spus că el nu va vrea să fie niciodată viceprimar pentru că nu poate să facă echipă cu actualul edil.

A declarat, în schimb, că va susține, dacă va veni momentul, candidatura fostului primar, Dănuț Solcan, astfel încât acesta să devină VICEPRIMAR.

Deși, nu au un pact oficial, Rodinciuc a vorbit deschis și despre legătura cu colegii săi din PSD pe care îi va susține în același demers.

Aloo, domnul Andronache, se aude?

Practic, la Mitoc se dorește reintroducerea lui Solcan, denumit și primarul-nul al istoriei recente, în Primăria Comunei Mitocu Dragomirnei.

Domnul Solcan știe ce să facă în continuare pentru a-și menține titlul…!

Domnule Viorel Rodinciuc, ce polițist ați fost și ce rușine a politicii locale ați devenit!

 LEX ET HONOR! Mai țineți minte? Astea nu-s în politică…

Dumneavoastră ce scopuri aveți să fiți aici?

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.