Consiliul Județean Suceava va vota în ședința de la finalul acestei luni un proiect pentru aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico-economici în vederea construcției unui nou drum de legătură din Burdujeni către Aeroportul „Ștefan cel Mare” din orașul Salcea.

„Noul drum va avea o lungime de 4,8 kilometri și va face legătura între zona Burdujeni și aeroport, în zona Parcului Industrial Bucovina. Drumul se va intersecta cu actualul drum spre aeroport, din Salcea, dar și cu viitoarea bretea a Autostrăzii A7”, a arătat Gheorghe Flutur. 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că instituția pe care o conduce va aloca fondurile necesare pentru construcția acestui drum, valoarea lucrărilor fiind de 31 milioane de lei, inclusiv TVA.

„Strategia județului în domeniul administrării drumurilor județene vizează, în principal, acele acțiuni care să conducă la continuarea procesului de modernizare și dezvoltare a infrastructurii Județului Suceava. Acest proiect face parte din demersurile județene referitoare la modernizarea și dezvoltarea infrastructurii rutiere astfel încât să se asigure creșterea gradului de siguranță, a vitezei de deplasare, precum și descongestionarea traficului prin îmbunătățirea condițiilor de deplasare înspre și dinspre Aeroportul Ștefan cel Mare Suceava”, a explicat șeful administrației județene.

El a mai precizat că în aceeași ședință se va aproba și amplasamentul noului drum, dar și declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care se află pe coridorul acestui obiectiv de investiții.

Gheorghe Flutur a spus că CJ Suceava alocă din bugetul propriu o sumă de aproape 1,14 milioane de lei pentru exproprieri. Astfel, Flutur a arătat că pentru realizarea acestui drum s-a stabilit necesitatea preluării în domeniul public prin expropriere, a unor terenuri în suprafață de 5837 mp aflate în proprietatea privată a unor persoane fizice din municipiul Suceava, precum și a unor terenuri de 23.464 mp proprietate privată a persoanelor fizice și juridice care dețin terenuri în orașul Salcea.

4 Responses

 1. mihai grigore

  :revista floare albastra = blue : pe semiinelelul sud- est all zone I metropolitane suceava pod cu functii h2o ,cet ii , satelit , cerna voda iii- iv prelipca – bosanci ( padure redea ) centrul electric suceava ( de l a iesirea suceava falticeni ) (langa care com costrui institutul de medicina spatiala si nucleara ( apartinand prin definitii nu-i ASA {licentei universitatea floare albastra = blue. care device { device }o simple rubrica electronica a revistei floare albastra = blue }) :mihai grigore – poet. editor. scientist – presedinte onorific romania libera = Bucovina de nord + basarabia + latura liberal , 7h12’am_September 24, 2022:

  Răspunde
 2. mihai grigore

  : dupa copertina electronica glisabila spatial- electronic cernobal si arthur slade arena new york ne gandim LA cum incalzim spatii interioare ample precum cell de LA catedrala suceava _ catedrala mantuirii neamului si sala polivalenta suceava : arhitectii ( de pe planeta terra )au in minus de cunostinte in acest sens nu insa si { blue music system } : ” shakespheare in albastra ” :

  Răspunde
 3. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue :dupa copertina electronica glisabila spatial- electronic cernobal si arthur slade arena new york ne gandim LA cum incalzim spatii interioare ample precum cell de LA catedrala suceava _ catedrala mantuirii neamului si sala polivalenta suceava : arhitectii ( de pe planeta terra )au in minus de cunostinte in acest sens nu insa si { blue music system } : ” shakespheare in albastra ” :

  Răspunde
 4. mihai grigore

  : revista floare albastra = blue : { patent _ i ..cum derulam abductiunea de curent electric de la centrala nucleara cerna voda reactor iii si iv [ accord de plural ] definitivata impreuna cu U.S.A.? _r.. urmand cursul de{ c a l e ferata electrificata c.v. – bucuresti – iasi – suceava – cernauti______ via include alternativ si in parallel transport pe segmentari { 1. refacere capitala romaniei libere dupa cutremurul din 1977 _2. cet ii &inelul zonei metropolitane suceava }}: mihai grigore – suceava live & CNN ! _24 september 2022 _21h am :

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.