Judeţul Suceava prin Consiliul Judeţean are de returnat 2,6 milioane de lei! Cătălin Nechifor spune că Flutur a cheltuit ilegal banii europeni şi că în urma analizelor făcute de când se afla în conducerea Consiliului Judeţean, nu găseste milionul adus zilnic de Flutur în judeţ.

Liderul administraţiei judetene, Cătălin Nechifor, l-a acuzat pe şeful PDL Suceava, Gheorghe Flutur, că în perioada în care a administrat Consiliul Judeţean au fost cheltuite ilegal sume importante de bani din proiectele cu finanţare europeană nerambursabilă. Nechifor a precizat că, Consiliul Judeţean trebuie să returneze 2,6 milioane de lei. El a adus în discuţie 10 proiecte arătând că pentru proiectul “ Pelerin în Bucovina” corecţia aplicata este de 28.900 de lei, la “Hora Bucovinei” – 28.300 lei, la E-Guvernare trebuie să fie returnaţi 91.000 de lei, la proiectul “Paşte în Bucovina”- 54.200 de lei iar la “Crăciun în Bucovina” suma este de 16.700 lei. Totodată el a precizat faptul că cele mai mari cheltuieli au fost făcute la modernizarea drumului Poiana Micului – Suceviţa 1,7 milioane de lei, Rarău – Pojorâta 408.000 lei, Vatra Dornei – Panaci 420.000 de lei şi la drumul Dolhasca – Probota suma care trebuie returnată este de 212.000 lei.

“Vin din ce în ce mai multe corecţii la proiectele finanţate prin fonduri europene nerambursabile pe care Consiliul Judeţean le-a derulat sub mandatul lui Flutur”, a declarat Cătălin Nechifor. El a continuat spunând că în bugetul Consiliului Judeţean se află de 10 ori mai puţini bani decât ar trebui returnaţi. Explicaţia preliminară oferită de Nechifor, privind cheltuielile făcute sub administraţia lui Flutur, a fost că odată implementate proiectele s-a crescut nejustificat valoarea contractelor sau au fost desemnate câştigătoare unele firme care nu îndeplineau cerinţele solicitate. Preşedintele CJ Suceava a spus că va reveni cu explicaţii mai ample referitoare la aceste cheltuieli.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.