Consiliul Județean Suceava s-a întrunit, luni, 8 noiembrie, în ședință extraordinară pentru a supune votului un proiect de hotărâre privind alocarea din fondul de rezervă a unor sume de bani pentru Spitalele din Fălticeni și Siret. Cele două unități spitalicești se confruntă cu situații dificile din punct de vedere financiar din cauza creșterii numărului cazurilor de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Potrivit președintelui Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, Primăria Siret și Primăria Fălticeni au transmis adrese prin intermediul cărora au informat despre situația de extremă dificultate cu care se confruntă cele două unități spitalicești.

Astfel, deliberativul județean a decis majorarea fondului de rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Suceava cu suma de 842.000 lei și alocarea unui sprijin financiar de 500.000 de lei pentru municipiul Fălticeni și de 300.000 de lei pentru orașul Siret. 

Sumele vin în sprijinul solicitărilor primite de la Spitalul Municipal Fălticeni și de la Primăria Orașului Siret și vor contribui la dotarea spitalelor cu materialele și echipamentele necesare gestionării situației epidemiologice deosebite în care ne aflăm.
La Spitalul Fălticeni, Consiliul Județean Suceava a mai acordat 800.000 de lei dar nu a fost suficient, banii vor fi folosiți pentru materiale și echipamente necesare gestionarii sistemului de lupta împotriva coronavirusului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.