Alaiuri de colindători vor face în această perioadă urări de sărbători oficialităților din Consiliul Județean Suceava. Primii colindători însă de anul acesta au fost cei de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” din Moldovița.

Cei din Ansamblul folcloric „Plai de dor” au susținut ieri un recital de colinde  tradiționale, fermecând asistența cu frumusețea interpretării și  a costumelor populare specifice zonei.

Programul lor artistic a reușit să-i încânte pe cei prezenți încă de la prima colindă, când unul dintre coordonatorii acestui ansamblu, profesorul Daniel Măgurean, alături de cei doi soliști, Matei Tcaciuc și Sergiu Bodnar, au interpretat celebra colindă cântată pentru prima dată de un avocat și un IT-ist, „Vin colindătorii”.

Nu s-au lăsat mai prejos nici celelalte soliste Miruna Drelciuc și Alexandra Bursuc, cele care au interpretat și ele, alături de ceilalți membri ai ansamblului mai multe colinde.

„Avem cu ce să ne mândrim. Trebuie să recunosc că sunteți primii colindători de anul acesta, care ajung la Consiliul Județean Suceava. Pe o parte dintre voi vă cunosc, pentru că vă urmăresc frumoasa activitate. Vă mulțumim pentru colinde și vă urăm și noi să aveți parte de sărbători frumoase alături de familiile voastre”, le-a transmis președintele Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor.

Elevii de la liceul din Moldovița care au colindat ieri Consiliul Județean, fac parte din Ansamblul folcloric „Plai de dor”și  sunt coordonați de profesoara Alina Popa, dar și de profesorul Daniel Măgurean. Au fost însoțiți și de directorul Liceului Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița, Gelu Clitnovici, precum și de Diana Priscorneac, directorul adjunct al liceului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.