Consilierii județeni suceveni au aprobat în ședința Consiliului Județean Suceava, cu unanimitate de voturi, alocarea unei sume de aproximativ 33 de milioane de lei pentru primăriile din județ. Președintele Gheorghe Flutur a spus că suma provine din Fondul aflat la dispoziția Consiliului Județean Suceava pentru anul 2022. Acesta a adăugat că, după repartizarea acestor sume, unitățile administrativ teritoriale pot să își facă bugetele proprii pentru acest an. El a arătat că suma repartizată astăzi este de 25,7 ori mai mică decât sumele solicitate de primării pentru acest an.

„În fiecare an, în ultima perioadă, sumele aflate la dispoziția Consiliului Județean au fost mici. Anul acesta de exemplu față de solicitările transmise de la primării avem sume de 26,7 ori mai mici față de ce au cerut primarii. Primarii au cerut circa 850 de milioane de lei. Tocmai de aici am analizat cu maximă atenție și am încercat să alocăm aceste sume aproape în mod egal”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur.

Trebuie precizat că cea mai mare sumă repartizată de CJ este cea primită de municipiul Suceava, respectiv 1,59 milioane de lei, în timp ce toate celelalte municipii, respectiv Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Rădăuți și Vatra Dornei, au primit câte 1,3 milioane de lei. În ceea ce  privește orașele, cea mai mare sumă o va primi Gura Humorului, respectiv 1,1 milioane de lei, Siret – un milion de lei, iar celelalte nouă orașe câte 500.000 de lei. De altfel, toate comunele din județ vor primi câte 200.000 de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.