Consiliul Județean Suceava va inaugura un nou traseu turistic care poate fi parcurs cu bicicleta într-o zi. Anunțul a fost făcut de către vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, care a precizat că este vorba despre drumul făcut de Ciprian Porumbescu pentru a participa la Serbarea de la Putna din 15 august 1871.

„Reconstituirea drumului pe care l-a parcurs Ciprian Porumbescu, în 1871, de la Stupca la Putna pentru a participa la Serbarea din 15 august  este un nou proiect turistic pe care îl propunem începând cu acest an când se împlinesc 150 de ani de la Serbarea de la Putna”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.

Niculai Barbă a adăugat că traseul va începe de la Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, mormintele familiei Porumbescu, Muzeul „Ciprian Porumbescu”, apoi se continuă pe la Biserica din Ilișești, pe lângă „Liră”, după care traseul continuă spre Putna prin Cacica.

„Propunem turiștilor să se abată de la traseul parcurs cu caleașca de către Ciprian Porumbescu și să viziteze obiectivele turistice din apropiere cum ar fi Salina Cacica sau Basilica Minor”, a subliniat vicepreședintele Niculai Barbă.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.