Consiliul Județean Suceava se reunește de urgență din nou luni, 30 martie, pentru alocarea de fonduri necesare Spitalului Județean Suceava și Spitalului Municipal din Rădăuți, a anunțat vicepreședintele Viorel Seredenciuc.

Astfel, pentru Spitalul Județean din Suceava vor fi alocate fonduri pentru un aparat de testare, un aparat de ventilație și două autoclave. De asemenea, se alocă suma de 1 milion de lei pentru Spitalul Municipal din Rădăuți.

„Vom aloca și fonduri necesare pentru cheltuielile legate de cazarea medicilor delegați la Spitalul Județean Suceava din alte județe pentru asigurarea continuității actului medical pe perioada carantinării medicilor suceveni”, a spus Seredenciuc.

Recent, Consiliul Județean Suceava a alocat Spitalului Județean de Urgență, prin Hotărârea nr. 46 din 23 martie 2020, suma de 7 milioane lei pentru achiziționarea a 44 aparate de ventilație care vor fi folosite în secțiile de Boli infecțioase și Pneumologie pentru tratamentul cazurilor de infectare cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Pentru creșterea capacității de testare la nivelul județului Suceava, încă din data de 19 martie, Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat Ministerului Sănătății un aparat de testare pentru Spitalul Județean și aprobarea pentru instruirea a patru persoane (doi medici și două asistente) la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.