Consilierii județeni au dezbătut în ședința ordinară din luna iulie alocare a  71.950 lei pentru participarea la două târguri de turism. Este vorba de „World Travel Market” de la Londra și de Târgul „Tour&Travel” de la Varșovia. Ambele acțiuni vor avea loc în luna noiembrie, pentru participarea la târgul din Anglia fiind necesară suma de 51.250 lei pentru a asigura deplasarea unei delegații de șase persoane, iar în Polonia vor merge cinci persoane, alocându-se suma de 20.700 lei.

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a precizat că  este ne­cesar ca Suceava să fie prezentă la Târ­gul Internațional de turism “World Travel Market” de la Londra și la Târgul Interna­țional de Turism “Tour&Travel” de la Var­șovia, ur­­mărindu-se astfel promovarea po­ten­țialului turistic al județului, considerându-se că târgurile de turism sunt ocazii de evidențiere și de promovare a potențialului turistic natural și antropic al județului, a tradițiilor, obiceiurilor, valorilor culturale și obiectivelor turistice ale regiunii, fiind demersuri ce duc la îmbu­nătățirea imaginii județului nostru pe piața internă și interna­țională.

„Trebuie să ne gândim că avem și curse aeriene cu Londra și se observă că au început să vină mulți turiști britanici în Bucovina. La Londra propunem participarea cu șase persoane iar la Varșovia vor merge cinci persoane, asta deoarece și turiștii polonezi au început să vină cum veneau odată”, a precizat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Consilierul PSD Dan Ioan Cușnir a cerut conducerii CJ ca după fiecare participare la acest gen de eveniment să se vină cu un raport detailat scris.

„Cu riscul de a fi repetitiv, după fiecare participare la un târg, la o expoziție, trebuie să existe un raport scris detailat: câți turiști au fost la târg, câți au vizitat standul Sucevei și câți au înaintat intenția de a veni la Suceava”, a spus consilierul județean care a cerut ca acest raport să fie prezentat într-un punct pe ordinea de zi și nu la „Diverse” ca până acum.

La Londra, la târgul care va avea loc în perioada 5-7 noiembrie, se va deplasa o ­de­­legație formată din șase persoane (trei re­prezentanți ai Consiliului Județean, doi meșteri populari și un translator). Delegația suceveană își propune să aducă în atenția agenților de turism și a publicului din Ma­rea Britanie atât potențialul turistic al Bucovinei, cât și accesul extrem de facil către destinația noastră, ținând cont de ­exis­­tența curselor aeriene zilnice între Londra (Luton) și Suceava. Conform Pro­iec­­tului de Hotărâre pus în discuție, în prezent turiștii din Marea Britanie sunt pe locul opt în rândul turiștilor străini sosiți în județ.
A doua deplasare aprobată în ședința de CJ se referă la Târgul Internațional de Turism “Tour&Tra­vel” de la Varșovia, care se desfășoară în perioada 22-24 noiembrie 2018. Pentru aceas­tă deplasare se pregătește o delegație formată din cinci persoane (doi funcționari de la CJ, un meșter popular, un translator și un șofer).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.