Consilierii locali suceveni vor hotărâ joi, 28 noiembrie, aprobarea documentației pentru trei proiecte care pot fi finanțate cu fonduri elevțiene.

În mapa de ședință unul dintre proiecte vizează modernizarea iluminatului public, prin înlocuirea a 3.800 de lămpi cu corpuri LED, fiecare urmând să fie dotat cu dispozitiv de control de la distanţă. În urma acestui proiect se speră diminuarea CO2 și optimizarea surselor de lumină în perioada cu trafic redus.

Al doilea proiect care va fi discutat de aleșii locali este achiziţionarea a 15 autovehicule şi 10 biciclete electrice, precum şi pentru montarea a 28 de prize pentru încărcare.  Ultimul proiect pe care consilierii locali îl vor aproba are în vedere izolarea termică şi încălzirea halelor din Complexul “Bazar”, pe bază de energie verde, prin tuburi solare şi sistem fotovoltaic.

În cele trei proiecte statul elvețian va aloca spre finanțare suma de 10 milioane de euro, iar durata prognozată pentru realizarea lucrărilor variind între 14 şi 20 de luni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.