Consiliul Naţional al PNL se reuneşte, duminică, pentru a aproba calendarul alegerilor interne şi detaliile pentru Congres. Propunerea Biroului Executiv este ca alegerile în filiale să înceapă la 1 iunie, iar Congresul să aibă loc în 25 septembrie, cu prezenţa fizică a 5.000 de delegaţi. Vicepreşedintele PNL, prim-ministrul României, Florin Cîţu, va susţine declaraţii de presă înaintea şedinţei şi cel mai probabil îşi va anunţa candidura la şefia partidului.

Biroul Executiv a decis, marţi, să propună pentru congres data de 25 septembrie şi participarea a 5.000 de delegaţi. ”Congresul nu înseamnă doar alegerea conducerii naţionale, înseamnă alegerea conducerilor la toate nivelurile din partid”, a declarat liderul PNL, Ludovic Orban.

 „Fac acest anunț important pentru România și pentru mine. Am decis să mă înscriu în competiția pentru președinția PNL. Le mulțumesc celor care au crezut în mine. Vă spun că voi câștiga, nu există altă variantă. Vă invit alături de mine!”, a spus Florin Cîțu.

Sunt un liberal convins care a trăit toată viața după principiile liberale. De multe ori am spus că doar liberalismul salvează România. PNL are nevoie de un suflu nou, de o conducere care să vină cu elemente de noutate, dar să ducă mai departe tradițiile și principiile liberale”, a spus Cîțu într-o conferinţă de presă în care a apărut înconjurat de mai mulţi miniştri şi membrii marcanţi ai partidului, inclusiv de europarlamentarul Rareş Bogdan şi de primarul Clujului, Emil Boc. De la conferinţă a lipsit preşedintele partidului, Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, calendarul propus este:

În perioada 1 iunie -15 iulie vor avea loc Adunările Generale ale organizaţiilor locale, care vor alege conducerile PNL la nivel local.

În perioada 1 iulie-10 august vor avea loc conferinţele judeţene de alegeri, la care se vor alege conducerile judeţene ale Partidului Naţional Liberal.

Între data de 10 august, termenul prevăzut pentru finalizarea alegerilor la nivel judeţean şi data de 25 septembrie este prevăzută o perioadă, conform Statutului PNL, de 45 de zile, pentru campania pentru congres.

În cursul zilei de astăzi voi convoca Consiliul Naţional, ca preşedinte al Partidului Naţional Liberal, pentru a finaliza procedura de declanşare a alegerilor în partid. Vom organiza congresul în funcţie de situaţia epidemiologică. La toate adunările publice care se vor organiza, vom cere participanţilor să fie vaccinaţi sau să aibă testul la zi. Dacă nu ne va permite reglementarea aferentă stării de alertă să organizăm congresul în interior, îl vom organiza în aer liber. Consiliul Naţional va fi organizat, cel mai probabil, în aer liber”, a declarat marţi Ludovic Orban.

El a afirmat că oricine vrea să candideze la şefia PNL o poate face şi, în cazul în care va avea un contracandidat la funcţia de preşedinte al formaţiunii, îl asigură pe acesta că va desfăşura o campanie corectă, pozitivă şi care să fie spre binele partidului.

Ulterior, Ludovic Orban, a declarat că există o aşteptare ca actualul premier, Florin Cîţu, să candideze la funcţia de preşedinte al Partidului Naţional Liberal, la Congresul partidului.

La rândul său, premierul Florin Cîţu a anunţat, marţi, că totul depinde de modul în care evoluează pandemia. El a evitat să spună dacă va candida la şefia partidului. „Când vom avea un congres, mai multe candidaturi vor apărea, e o competiţie„, a afirmat Cîţu.

În 17 mai, premierul Florin Cîţu susţinea că îşi doreşte o funcţie de conducere în PNL, dar evita să spună dacă va candida la preşedinţia formaţiunii, susţinând că experienţa sa poate ajuta PNL. Cîţu afirma că are o relaţie „foarte bună” cu Ludovic Orban, fără a preciza dacă îl va susţine sau nu la Congres.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.