Dacă am demarat acest ciclu de articole cu un poet deja afirmat, cunoscut și recunoscut la nivel național, vom continua cu un alt poet, mult mai puțin cunoscut, dar nu mai puțin talentat.

unnamed

Născut la Mănăstirea Humor cu 48 de ani în urmă, Constantin Moldovan și-a dorit și a devenit profesor de istorie. Deși formația umanistă l-a împins spre muze încă din copilărie, a luat în serios chemarea spre poezie abia după ce a trecut de vârsta de 40 de ani, începând să fie publicat în diverse reviste și antologii, 3-4 ani mai târziu. Premiile nu au întârziat să apară, premiul întâi la concursul național de epigramă “Pe aripi de măr domnesc”  ediția 2011, mențiune la “Umor la Gura Humorului” – 2012, mențiune doi ani la rând la Festivalul Internațional de Poezie și Epigramă Romeo și Julieta la Mizil- 2012 și 2013 și culminând cu Premiul Special al Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

Deși îndrăgostit de sonet și un inspirat autor de poezie de dragoste, Constantin Moldovan este un hâtru al cuvântului, așa cum vom încerca să vă convingem în următoarele două săptămâni, publicând creațiile sale la rubrica „Zâmbet într-un colț”. Cu toate că un altfel de preocupări îl împiedică să selecteze din vasta creație material pentru o primă carte, sperăm să auzim mai des despre el pe viitor.

Cristian Tonolla

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.