Constructorii suceveni au fost controlați în ultimul an de peste 400 de ori.

Principalul motiv a fost verificarea performanțelor și calității energetice a clădirilor ce s-au aflat în plin proces de construcție anul trecut. Aceste sute de controale s-au lăsat cu nu mai puțin de 32 de amenzi contravenționale pentru unii dintre dezvoltatori.

Inspectoratul Județean în Construcții Suceava, a întreprins, așa cum se arată într-un comunicat de presă, nu mai puțin de 485 de controale. 405 dintre acestea au fost efectuate pe linia calității construcțiilor din punct de vedere energetic, sau al eficienței energetice. 80 din totalul de controale au avut loc în cadrul firmelor din domeniile supravegherii pieţei produselor pentru construcţii, staţiilor de producere a betoanelor, mixturilor asfaltice, agregatelor minerale, cât şi în bazele de producţie şi laboratoarelor de încercări în construcţii.

Verificările inspectorilor de specialitate au depistat un număr uriaș de nereguli, 357. Față de acestea s-au dispus măsuri legale în forma unor sancțiuni contravneționale care au ajuns la totalul de 74.430 de lei.

„Dintre aceste neconformităţi, 11% au fost abateri grave, faţă de care s-au aplicat 32 de sancţiuni contravenţionale, în special pentru nerespectarea Legii nr. 10 din 1995 privind calitatea în construcţii”, se arată într-o informare semnată de inspectorul general Nelu Cristea, şeful Inspectoratului de Stat în Construcţii, material în care se accentuează că au fost desfăşurate inclusiv 67 de controale privind urmărirea comportării în timp a construcţiilor, dintre care 14 după producerea unor accidente în domeniul construcţiilor.

Tot din raportul anual mai reiese și faptul că, Inspectoratul în Construcții a luat parte la 261 de recepții pentru lucrări noi în județ, dar și că s-au efectuat și 67 de controale care au urmărit  evoluția în timp a contrucțiilor pentru a nu se provoca accidente.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.