La finele lunii august, acţionarii şi constructorii noii centrale termice a municipiului Suceava sunt aşteptaţi la discuţii, pentru a da lămuriri în privinţa termenului de finalizare al lucrărilor.

„Pe 30 august vor fi convocaţi reprezentanţii Bioenergy la Suceava, să ne dea un termen concret de punere în funcţiune a centralei. Din experienţă, nu este suficient să termini o investiţie, până se realizează circuitul tehnologic, se ating parametrii doriţi, mai trec vreo două-trei săptămâni”, a spus primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean i-a chemat la discuţii şi pe reprezentanţii Termica, pe tema asigurării energiei termice în prima parte a iernii.

„Dacă este necesar să începem furnizarea căldurii din data de 15 octombrie, aşa cum s-a întâmplat anii trecuţi, e clar că altă soluţie decât CAF-urile de la Termica nu avem. Rămâne de văzut cât timp vom depinde de acestea, înainte ca Bioenergy să înceapă furnizarea căldurii produsă din biomasă”, a spus Lungu. Conform contractului încheiat cu Adrem Invest, noua centrală de termoficare ar trebui pusă în funcţiune în data de 9 noiembrie 2013.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.