În cadrul unei acţiuni de prevenire şi combatere a evenimentelor rutiere pe fondul consumului de alcool, poliţiştii au aplicat sancţiuni de aproape 40 de mii de lei.

Consumul de alcool este una din cauzele generatoare de accidente grave, identificarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice şi pun în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice fiind o prioritate a poliţiştilor suceveni.

În perioada 28-30 iunie, între orele 16.00-24.00, respectiv 18.00-02.00, Serviciul Rutier Suceava din cadrul IPJ Suceava, împreună cu biroul/formaţiunile de profil din teritoriu, sprijiniţi de poliţişti de siguranţă publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, inclusiv din cadrul secţiilor de poliţie rurală, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pe drumurile publice din judeţ.

Cu această ocazie s-au aplicat 153 de sancțiuni, cu o valoare totală de 39.780 lei. De asemenea, s-a constatat săvârsirea unui număr de 12 infracțiuni, dintre care 7 infracțiuni de conducere sub influența băuturilor alcoolice, 4 de conducere fără permis sau cu permis de conducere suspendat și o infracțiune  de conducere a unui autoturism neînmatriculat. S-au reținut 12 permise de conducere, dintre care 6 pentru consum de alcool, 4 pentru depășire, unul pentru neacordare de prioritate și unul pentru alte abateri. De asemenea a rezultat un număr de 8 certificate de înmatriculare reținute și 333 de conducători auto testați cu aparatul etilotest.

Un bărbat de 54 ani, din comuna Dorna Candrenilor, a condus mopedul pe DJ 174 D, Dorna Candrenilor, în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un şofer din comuna Calafindeşti a condus autoturismul cu număr de înmatriculare de Italia pe str. Parcului din Oraşul Siret, având o alcoolemie de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat de 51 de ani, din municipiul Suceava, a condus autoturismul pe strada Calea Unirii fiind sub influenţa alcoolului. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l în aerul expirat şi i s-au recoltat mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un tânăr de 26 de ani din municipiul Suceava a condus un autoturism pe str. Energeticianului din Suceava, fără a deţine permis de conducere. Un şofer de 43 de ani a condus autoturismul pe DJ209K Volovăţ în timp ce avea o concentraţie alcoolică de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Un bărbat din com. Mălini a condus autoturismul pe D.J. 209B, pe raza comunei Mălini, având o alcoolemie de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.