Pompierii români trimişi în a doua misiune în Grecia se ală în regiunea Vilia şi acţionează într-o zonă în care riscul de incendiu este ridicat. În noaptea de luni spre marţi, 11 dintre pompierii militari români au monitorizat în permanenţă şi au asigurat protecţia Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias, transmite IGSU.

În cursul zilei de luni, pompierii militari români au acţionat din zona Vilia, pentru limitarea propagării flăcărilor, lichidarea incendiilor izbucnite la locuinţele din zonă, precum şi pentru menţinerea unei linii de protecţie între frontul de incendiu şi zonele la care flăcările nu au ajuns.

Tot luni, la solicitarea autorităţilor elene, cisternele pompierilor români au alimentat autospecialele de stingere ale celor greci.

„Misiunea în zonă a fost asigurată şi pe parcursul întregii nopţi. Echipajele pompierilor militari români au monitorizat în permanenţă şi au asigurat protecţia Mănăstirii Ekklisia Profitis Ilias. Astfel, 11 militari, cu o autospecială de stingere, o cisternă, un autoturism de teren şi un UTV (vehicul de teren), au rămas până dimineaţă, şi s-au asigurat ca obiectivul respectiv să fie în siguranţă”, informează IGSU marţi dimineaţă, pe Facebook.

Toate misiunile la care participă salvatorii români se desfăşoară în colaborare cu pompierii greci. Marţi, pompierii militari din bază vor primi noi misiuni din partea ofiţerului de legătură elen, ţinând cont că zona în care modulul îşi desfăşoară activitatea este încadrată la un nivel de risc de incendiu „ridicat”, menţionează sursa citată, conform psnews.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.