La data de 16 mai, o patrulă intercomunală care efectua serviciul de patrulare pe raza comunelor Straja și Brodina, în zona Răstoacă, situată la o distanță de aproximativ 2,5 km față de D.J. 209 G, l-a identificat pe un bărbat de 32 ani, din comuna Straja, care se afla în apropierea unor construcții amplasate pe terenul aparținând mamei sale.

La vederea patrulei de poliție, bărbatul s-a urcat în autoturismul ce se afla parcat în dreptul căii de acces spre imobilul respectiv și a plecat în trombă prin manevra de mers înapoi, către D.J. 209 G.

Cu ocazia verificării terenului și a construcțiilor amplasate pe acesta, au fost identificate 33 colete învelite în folie de culoare neagră și scoci transparent, dar și chingi și sfori din material textil.

Pentru continuarea cercetărilor la faţa locului, s-a deplasat echipa operativă din cadrul Poliției Orașului Vicovu de Sus care, în urma verificării întregii zone, a mai identificat 9 colete învelite în folie de culoare neagră și scoci transparent într-o construcție din lemn, la o distanță de aproximativ 250 metri de terenul aparținând mamei celui în cauză.

Bărbatul a revenit și a asistat la efectuarea cercetării la fața locului și a fost audiat cu privire la cele constatate. În urma inventarierii, s-a stabilit faptul că cele 42 de colete identificate conțin un număr de 20.929 pachete țigarete, care au fost ridicate în vederea confiscării.

Cauza a fost discutată cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Rădăuți, care a opinat pentru cercetarea autorului, sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, acesta fiind reţinut pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Despre autor

Postari asemanatoare

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.