În dimineața zilei de 1 martie a.c., în jurul orei 04.00, polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina au fost informați de către grănicerii ucraineni despre  faptul că aceștia au observat, în apropierea frontierei, pe teritoriul lor, două persoane care transportau o cantitate mare cu țigări.

Imediat, la nivelul S.P.F. Brodina s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, ocazie cu care oamenii legii au descoperit  în apropierea frontierei în zona localității Straja, o sanie pe care se aflau mai multe baxuri cu țigări.

Drept urmare, polițiștii de frontieră au luat măsuri de cercetare a zonei concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea identificării persoanelor implicate.

Din primele verificări a rezultat faptul că țigările de contrabandă urmau a fi transportate cu ajutorul saniei către interiorul țării pentru a fi comercializate ulterior pe piața neagră de desfacere.

S-a luat măsura transportării saniei și coletelor la sediul sectorului unde în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de aproximativ 2.500 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări în valoare de 29.500 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare polițiștii de frontieră români și grăniceri ucraineni fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.