În data de 26 mai, la nivelul Poliţiei municipiului Vatra Dornei a fost organizată o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii actelor de contrabandă cu tutun.

În cadrul acţiunii s-a acţionat pe DN 17, traseul Mestecăniş – Vatra Dornei, ocazie cu care s-a reuşit depistarea în trafic, pe str. Podu Verde, a unui autoturism, condus de un bărbat de 31 ani, din comuna Fundu Moldovei.

Imediat în trafic a fost oprită şi o autoutilitară, condusă de un bărbat de 25 ani, din comuna Fundu Moldovei, în care, în urma controlului efectuat, au fost găsite mai multe cartuşe de ţigări cu timbru extracomunitar.

Din verificări a rezultat faptul ca autoutilitara este proprietatea conducătorului de 31 de ani. Cele 2 persoane depistate şi cele 2 autoturisme au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, pentru efectuarea unui control amănunţit, ocazie cu care în autoutilitară au fost găsite 1.000 cartuşe de ţigări, respectiv 200.000 ţigarete, cu o valoare de piaţă de 100.000 lei.

Ambele autoturisme  au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor şi indisponibilizării.

Împotriva celor doi s-a  dispus  reţinerea pe o perioadă de 24 ore şi se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă.

Suspecţii vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.