Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Brodina – ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 6.000 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, care urmau să fie introduse ilegal în România pentru a fi comercializate pe piața neagră de desfacere.

În data de 7 noiembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F. Sighetu Marmației, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei și traficului cu țigări în zona de responsabilitate.
Astfel, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul sectorului a observat pe raza localității Straja, jud. Suceava, mai multe persoane care transportau către interiorul țării colete voluminoase.
Polițiștii de frontieră au procedat la somarea prin voce a celor în cauză, moment în care bărbații au abandonat coletele și au fugit în pădure, spre localitatea Straja. Având în vedere că bărbaţii nu s-au supus somațiilor prin voce, lucrătorii noștri au tras 4 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.
Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.
Astfel, polițiștii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat patru colete care conțineau 6.340 pachete cu țigări, de diferite mărci în valoarea de peste 74.000 lei.
Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării iar cercetările continuă în vederea identificării persoanele implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.