Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Rădăuţi au descoperit şi confiscat peste 4.900 de pachete cu ţigări, în valoare de 49.900 de lei. Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras două focuri de armă în plan vertical.

Azi noapte, în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi, jueţul Suceava, au observat în apropierea frontierei de stat (pe raza localităţii Climăuţi) trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul ţării.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale. Nici de această dată persoanele somate nu s-au oprit, abandonând coletele şi fugind spre teritoriul statului vecin.

Echipajul polițiștilor de frontieră a reușit reţinerea unui bărbat, cetăţean ucrainean, în vârstă de 25 ani. S-a trecut la monitorizarea zonei, totodată fiind anunţate şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

La faţa locului au fost descoperite nouă colete, care au fost transportate împreună cu persoana în cauză la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 4.990 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 49.900 de lei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere ilegală a frontierei de stat, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată, în vederea confiscării. Cercetările sunt continuate în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.