Poliţiştii au continuat şi intensificat activităţile investigative în vederea identificării persoanelor care comercializează sau transportă ţigarete de contrabandă. După ce în cursul zilei de 14 iunie poliţiştii au confiscat 155.000 ţigarete şi au indisponibilizat 2 vehicule, ieri poliţiştii suceveni au interceptat în trafic un nou transport de ţigarete de contrabandă, fiind dispuse măsurile legale.

La data de 15.06.2015, ora  09:20, un echipaj de poliţie din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, Biroul Rutier, a oprit pentru control pe DN 2, la intrarea în municipiul Suceava, autoturismul condus de un tânăr de 26 ani, din comuna Muşeniţa, care transporta atât în portbagaj cât şi pe bancheta din spate, mai multe pachete de ţigarete de provenienţă extracomunitară, sub formă de cartuşe şi baxuri.

În urma inventarierii ţigaretelor a rezultat cantitatea totală de 4.989 pachete ţigarete (99.780 bucăţi ţigarete), netimbrate, în valoare de circa 65.000 lei.

Cu ocazia cercetărilor a fost ridicată întreaga cantitatea de ţigarete. De asemenea autoturismul folosit la transportul ţigaretelor, în valoare de 4000 Euro a fost ridicat în vederea indisponibilizării.

În baza propunerilor efectuate de către poliţişti, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin 3 din legea 86/2006 modif. de O.U.G. 54/2010.

Astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, poliţiştii acţionând atât în vederea identificării celor cu preocupări infracţionale pe linia introducerii în ţară a ţigărilor de contrabandă cât şi a celor care transportă, depozitează sau comercializează astfel de produse.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.